Terveys & tiede

Saksofonitutkimuksen tulokset

Edellisessä kirjoituksessani esittelin leikkimielisesti tutkimuksen, jossa verrattiin kolmea eri torvea mahdollisimman samanlaisisssa olosuhteissa. Kirjoituksesa käsiteltiin tarkoituksella tutkimukselle tärkeitä ilmiöitä ja se sai mukavan vastaanoton.

Mielenkiintoista tuloksissa on se, että jokainen noista torvista oli jonkun mielestä se paras. Tämä kertoo luonnollisesti siitä, että arviointi oli asianmukaisesti subjektiivista. Ei ole olemassa mitään objektiivisia kriteereitä sille, millä tavalla tuo paremmuus arvioidaan. Se kertoo myös siitä, että jokainen torvi on laadukas ja sillä pystyy tuottamaan hyvän soundin.

Tutkimuksen voittajaksi selviytyi vuoden C.G. Conn 6M VIII. Se sai pisteitä yhteensä 41 kpl kun Martin sai 31 ja Buescher 23 kpl. Ykkössijoja Conn sai myös eniten (11 kpl).  

Tulos on mieleinen siinä mielessä, että juuri tuon torven ostin viime kesänä ja siihen uhratut tuhannet eurot eivät menneet hukkaan ainakaan blogin lukijoiden mielestä. Soittajan näkökulmasta soundin lisäksi torven paremmuuteen vaikuttaa soiton helppous ja ergonomia, mutta niitä ei tässä tutkimksessa otettu huomioon.

Hauskin viesti tähän tutkimukseen liittyen oli Turun Puolalanmäen musiikkilukion Terveystiedon 3. kurssin ryhmän toteuttama äänestys koulussa. Hekin äänestivät parhaaksi Conn-torven.

Kaikki arvioijat ovat palkintonsa ansainneet. Näin korona-aikana palkinto on tietenkin virtuaalinen ja sisältää tuon tutkimuskappaleen soiton kokonaisuudessaan tuolla Conn-torvella.

3 kommenttia

  1. Conn-salaliitto, ei epäilystäkään! Terveisin Martinin kannattaja (joka tosin jätti äänestämättä).

    1. Olisiko Illuminaatti nyt kuitenkin päässyt sekaantumaan tuohon äänestykseen? 😉
      Pidän Martinista paljon sen vuoksi, että sen ääni ei juurikaan taivu joten vireen pitäminen on helpompaa.

Kommentointi on suljettu.