Taloyhtiötykkääjän muistiinpanot

edf

Onnistuneita korjaushankkeita etsimässä

Varsinais-Suomalaiseen pirtaan ei omakehu sovi, mutta nyt saa olla ylpeä onnistumisesta.

Tekemällä oppii ja kokemus karttuu. Ihminen oppii luonnostaan matkimalla ja hyvillä keksinnöillä on tapana levitä. Sama pätee muuhunkin tekemiseen. Olipa kyse sitten pyörän keksimisestä tai kerrostalon hukkalämmön hyödyntämisestä, tarvitaan aina ensin idea ja sille toteutus. Olemme monessa blogikirjoituksessa käsitelleet tai sivunneet asuinkiinteistöjen korjausvelkaa ja suunnitelmallisen kiinteistönpidon merkitystä. Nyt haluaisimme kuulla ja oppia teiltä.

Olemme palkinneet hyviä onnistuneita hankkeita Vuoden Korjaushanke -kilpailun puitteissa nyt kolme kertaa. Yhteistä kaikille palkituille on ollut huolellinen suunnittelu ja asukaslähtöisyys. Kaikissa hankkeissa on näkynyt myös hyvä yhdessä tekemisen henki. Viime vuoden voittajassa tämä yhdessä tekeminen oli ulotettu taloyhtiöiden välille.

Tänä vuonna etsimme taas onnistuneita taloyhtiöiden korjaushankkeita, joissa näkyisi niin yhdessä tekemisen ja yhteen hiileen puhaltamisen, kuin laadukkaan ja fiksun, kestävän lopputuloksen tavoittelu. Hanke voi olla pieni taikka suuri, kunhan se on mielestänne hyvin suunniteltu ja toteutettu. Toivomme, että hanke olisi valmis tai valmistumassa vuoden loppupuolella, jotta se voitaisiin arvioida ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Varsinais-Suomalaiseen pirtaan ei omakehu sovi, vaan pidämme onnistumiset mieluummin omana tietonamme. Nyt saa luvan kanssa olla ylpeä onnistumisesta.

Korjaushankkeiden lisäksi etsimme onnistumisia myös taloyhtiöiden turvallisuuden saralta. Vuoden turvallisuusteko -palkinnon saaja voi olla taloyhtiö, henkilö tai muu taho, joka on edistänyt yhden tai useamman taloyhtiön turvallisuutta toiminnallaan. Arvioinnissa painotetaan erityisesti toiminnan suunnitelmallisuutta, ratkaisujen innovatiivisuutta, esteettömyyden edistämistä ja kiinteistön arvon kehityksen huomioimista.

Kilpailuihin voi osallistua avoimella hakemuksella lokakuun puoliväliin saakka. Voittajat valitsee Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen Kiinteistökehitystoimikunta. Helpoimmin pääset ehdottamaan hanketta kilpailuun nettilomakkeen kautta tästä. Voit ehdottaa myös vuoden puheenjohtajaa tai palvelumyönteisintä taloyhtiötoimijaa saman lomakkeen kautta.

Matts Almgrén
Kirjoittaja työskentelee energiatehokkuuden ja korjausrakentamisen parissa Kiinteistöliitto Varsinais-Suomessa. Vapaa-ajalla hän kuluttaa energiaa lähimetsissä pyöräillen ja palloa potkien.