Taloyhtiötykkääjän muistiinpanot

Kuva: Laura Jukkala

Onko taloyhtiönne hallituksen puheenjohtaja arjen sankari?

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajuus ei vaadi kiinteistöalan asiantuntijuutta tai koulutusta. Maalaisjärki sekä kiinnostus ja kyky perehtyä uusiin asioihin riittävät ja tärkeintä tehtävän hoitamisessa on halu pitää hyvää huolta yhteisestä omaisuudesta. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja huolehtii ja valvoo, että hallitus täyttää sille kuuluvat tehtävät. Puheenjohtajan vastuulle on säädetty muutamia lakimääräisiä tehtäviä, niistä tärkeimpänä hallituksen koolle kutsuminen aina tarvittaessa yhtiön asioiden niin vaatiessa. Toimiminen puheenjohtajana on vastuullista ja arvokasta työtä taloyhtiön hyväksi.

Onko taloyhtiössänne puheenjohtaja, joka on toiminut tehtävässään yhtiön parhaaksi yhteisöllisyyttä edistäen? Onko puheenjohtaja tehtävässään tunnollinen ja osakkaita osallistava? Olemme palkinneet vuoden taloyhtiöpuheenjohtajan jo neljänä vuotena ja nyt etsimme palkittava tahoa viidettä kertaa. Aiemmin arvioinneissa on korostettu muun muassa sitä, että puheenjohtaja on toiminut haastavassa toimintaympäristössä osoittaen aktiivisuutta ja tunnollisuutta yhteisen omaisuuden hoitamisessa ja viestinyt aktiivisesti niin osakkaiden kuin eri yhteistyötahojen suuntaan.

Nyt kannattaa kehua ja ilmiantaa ehdokas vuoden taloyhtiöpuheenjohtajaksi, sillä kaikille palkittavan tahon ehdottajille lähetetään Kiinteistömedia Oy:n kirjalahja kiitokseksi. Lisäksi keväällä 2024 valitaan koko Suomen vuoden taloyhtiöpuheenjohtaja sekä vuoden taloyhtiöteko Helsingin Taloyhtiö2024-tapahtuman yhteydessä. Varsinais-Suomessa vuonna 2023 huomiotavat tahot ovat kandidaatteja myös valtakunnallisia huomionosoituksia myönnettäessä ja tunnustuksen lisäksi Suomen vuoden taloyhtiöpuheenjohtaja saa noin 2000 euron arvoisen palkinnon.

Vuoden taloyhtiöpuheenjohtajan lisäksi etsimme myös onnistunutta korjaushanketta sekä vuoden palvelumyönteisintä taloyhtiöiden kanssa toimivaa sidosryhmää, organisaatioita, viranomaistahoa tai yksittäistä henkilöä, joka on toiminnallaan osoittanut poikkeuksellista palvelualttiutta tai huomaavaisuutta taloyhtiöiden asukkaita ja hallintoa kohtaan. Voit ehdottaa vuoden taloyhtiöpuheenjohtajaa, korjaushanketta tai palvelumyönteisintä lyhyesti ja ytimekkäästi perustellen 16.10.2023 mennessä tästä. Voittajat julkaistaan loppuvuonna 2023 järjestettävässä tilaisuudessa.