Taloyhtiötykkääjän muistiinpanot

Kesäloman muistutukset

Kesälomien vuoksi on heinäkuu usein hiljaista aikaa, ellei taloyhtiössä ole meneillään suuria korjaushankkeita. Taloyhtiön hallitus kokoontuu tarvittaessa. Kiinteistönhuoltotöistä huomiota saavat nurmikon leikkuu ja istutusten hoito. Kesällä aikaa vietetään pihalla ja kaunis piha lisää viihtyisyyttä.

Osa asukkaista saattaa viettää kesälomiaan asuntovaunuilla, veneillä tai mökeillä. Kotia ei kannata kuitenkaan kokonaan unohtaa. Lähtiessä on hyvä tarkistaa, että että astian- ja pyykinpesukoneen hanat ovat suljettuna ja muutkin vesihanat on varmasti laitettu kiinni. Lyhytaikainen tai tilapäinen poissaolo ei kuitenkaan vielä oikeuta olemaan maksamatta vesimaksua.

Pidä huolta, että ikkunat ovat kunnolla suljettu, ovet takalukossa ja mahdollinen hälytysjärjestelmä on kytkettynä päälle. Lämmöt kannattaa säätää kesäasentoon, jos kotisi patteriverkosto ei toimi termostaatilla. Huolehdi, että olet kytkenyt sähkölaitteet pois päältä. Antenninkin voi irrottaa tv:stä, niin ukkonen ei pääse vaurioittamaan sähkölaitteita. Lattiakaivot ja viemärit voivat kuivua pidemmän poissaolon aikana ja ikävä haju levitä. Pohdi voisiko joku käydä laskemassa vettä viemäreihin ja näin ehkäistä hajulukkojen kuivumista,

Jos taloyhtiössäsi on grillaus sallittu, niin pidä huolta ruuanlaiton paloturvallisuudesta. Pidä grilli riittävän etäisyyden päässä puisista rakenteista ja muista syttyvistä materiaaleista niin kauan, että grilli on kunnolla jäähtynyt. Parvekkeella voi harrastaa viherkasvien kasvatusta melko vapaasti. Pidä kuitenkin huolta, että kasvit eivät pääse vaurioittamaan rakenteita tai pintoja.

Hyvää kesää!

”Juuso Kallio työskentelee Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen toiminnanjohtajana. Vapaa-aikanaan hän ihastelee rakennetun ympäristön kauneutta ja haaveilee purjehtimisesta.”