Makuseutu

Turun kauppahalli – tunnelmaa, muistoja ja sesongin tuotteita

Kun astuu Turun Kauppahalliin, tuntuu kuin astuisi toiseen todellisuuteen. Sen tunnelma ja tuoksut kuljettavat pois arjen kiireistä. Rakennus on jo 120 vuotta vanha ja lyö kyllä mielestäni kauneudellaan nykyaikaiset kauppakeskusrakennukset. Jo lapsuudesta muistan tuon legendaarisen katossa roikkuvan kieltokyltin.

 

Kauppahallin nostalginen kieltokyltti löytyy Eerikinkadun päädystä

Sympaattiset myyntitontit ja hymyilevät myyjät kutsuvat ostamaan päivällistarvikkeita. Erityinen suosikkini on ruokailulle varattu tila. Jokainen voi ottaa mieleisestään ruokapaikasta ruokaa ja vaikka kaikki ottaisivat eri puodista ruokansa, voi istahtaa saman pöydän ääreen.

Kiertelen ja tarkastelen sesongin tarjontaa. Varma rapukauden merkki on rapualtaat, jotka ilmaantuvat aina rapusesongin alla kalakauppojen tiskeille. Vihanneskauppa huokuu erilaisia värejä marjasesongin vuoksi. Uusi lakkasatokin näyttää jo saapuneen.

Sesongin väriloistoa Sorrin vihannestiskillä.
Herkkunuotan Taina Hellsten esittelee komeaa rapuyksilöä.
Uusi lakkasato näyttää jo saapuneen muun muassa Poronlihan erikoisliike Heinoset Oy:n tiskille.
Uusi lakkasato näyttää jo saapuneen muun muassa Poronlihan erikoisliike Heinoset Oy:n tiskille.

Tällä kertaa haalin aineksia pitsailtaa varten. Kauppahallikierros saa minut jo valmiiksi hyvälle tuulelle vaikka ennen iltaa ja ystävien saapumista on vielä paljon järjesteltävääkin.

Pitsaa Viljan tyyliin Kauppahallin antimista loihdittuna.

 

– Terveisin Vilja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *