Makuseutu

Terveissii torilt!

tori2Tällä viikolla vietetään valtakunnallisia Sadonkorjuuviikkoja. Minä kävin Turun kauppatorilla katsomassa, mitä nyt on tarjolla.

Turun kauppatorilta löytyy varsinkin kesäaikaan monipuolinen valikoima kasviksia, kalaa, leivonnaisia, kukkia ja kahviloita. Sadonkorjuuvikkojen kunniaksi tutkailin tällä kertaa vihannestarjontaa, joka on juuri nyt parhaimmillaan, ja tarjonta olikin runsasta!

Minusta torin parasta antia ovat alueen tuottajien tuotteet. Monelle torikävijälle tuttuja ovat Deli Verden eli Lindrothin puutarhan sekä Sorrin herkulliset valikoimat: salaatit, tomaatit, yritit, kaalit ja muut kasvihuonevihannekset. Pitkästä rivistöstä maalaistenpöytiä löytää sen sijaan tuoreen kattauksen avomaanvihanneksia.

Eikä unohdeta marjoja! Nyt pöydät notkuvat puutarha- ja metsämarjoista. Vadelman sesonki jatkuu vielä. Paras mansikka-aika sen sijaan on jo ohi, mutta pieniä määriä saadaan vielä myyntiin.

Lähellä tuotettujen kasvisten lisäksi valikoimista löytyy myös kaukomaiden tuliaisia nimittäin myös hedelmätarjonta on torilla monipuolista.

Elokuu on kotimaisen pensasmustikan sesonkia, mutta helteiden takia kausi voi jäädä tänä vuonna lyhyemmäksi.
Elokuu on kotimaisen pensasmustikan sesonkia, mutta helteiden takia kausi voi jäädä tänä vuonna lyhyemmäksi. Kuva: Emmi Harju
Isabella suosittelee maistamaan Lindrothin puutarhan jättiläismäiseksi kasvanutta basilikaa. Avomaan vihanneksia saadaan aina ensimmäisiin pakkasiin asti.
Isabella suosittelee maistamaan Lindrothin puutarhan jättiläismäiseksi kasvanutta basilikaa. Avomaan vihanneksia saadaan aina ensimmäisiin pakkasiin asti. Kuva: Emmi Harju
Myös hedelmätarjonta on torilla monipuolista. Melonia, luumuja, nektariineja, sitrushedelmiä. Ja kotimaisia omppuja!
Myös hedelmätarjonta on torilla monipuolista. Melonia, luumuja, nektariineja, sitrushedelmiä. Ja kotimaisia omppuja! Kuva: Emmi Harju

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *