Makuseutu

Syömässä Ludussa

Ludun keittiössä valmistuvat näyttävät annokset.
Ludun keittiössä valmistuvat näyttävät annokset.

Varsinais-Suomessa on noin 370 ravintolaa ja Turussa niistä sijaitsee noin 270. Tähän vielä kahvila-ravintolat päälle, niin valinnanvara tuplaantuu.

Miten valita mihin sitä menisi syömään? Toisinaan ravintolan pitää vain täyttää arkinen energian tarve helposti ja nopeasti. Toisinaan taas on kiva nauttia ajan kanssa hyvästä palvelusta ja ruoasta viihtyisässä paikassa. Nyt halusin nauttia koko paketista: palvelusta, ruoasta ja miljööstä. Ihan nappivalinta tähän oli Ravintola Ludu, joka on ihastuttanut Linnankatu 17:ssä tämän vuoden alusta lähtien.

Aina jokin ravintoloista saa aikaan positiivistä pöhinää, ja nyt sellaista on selvästi havaittavissa Ludun ympärillä. Enkä ihmettele enää miksi, sillä jo ravintolaan sisään astuessa aistii välittömän ja iloisen tunnelman. Tyylikäs flyygeli hurmaa baaripöytänä ja rouheat lamput henkivät rentoa tunnelmaa.

 Friteerattua possunkylkeä, aprikoosihilloketta ja juuriselleriä Savustettua kampelaa, raputartaria ja vesikrassia
Alkuruokana nautimme friteerattua possunkylkeä, aprikoosihilloketta ja juuriselleriä (vas), sekä savustettua kampelaa, raputartaria ja vesikrassia (oik). Kuvat Terhi Pohjanheimo

Annokset ovat kauniisti koottuja ja osat toinen toistaan herkullisempia.

Päivän kalaa, kukkakaalia, mätiä ja paahdettua voita Vasikanfileetä, haudutettua vasikanposkea, palsternakkaa ja timjamia
Pääruoaksi valitsimme taimenta, kukkakaalia, mätiä ja paahdettua voita (vas), sekä vasikanfileetä, haudutettua vasikanposkea, palsternakkaa ja timjamia (oik).
Joonas perusti Ludun
Joonas Sippo on nimennyt ravintolansa Luduksi isänsä lempinimen mukaan.

Ludun paikalla sijaitsi ennen maalikauppa, joten muutos ravintolaksi on ollut mittava. Ludun takaa löytyy Joonas Sippo, joka valitsi Turun uudeksi kotikaupungikseen sopivien tilojen löydyttyä. Ludun kautta Joonas on saanut tutustua myös varsinaissuomalaisten lähiruokatoimittajien valikoimiin. Esimerkiksi leipänä tarjoillaan Aaltonen & Välilän tuoretta leipää ja kalat toimittaa S.Wallin.

Nimensä Ludu on saanut Joonaksen isältä, jota isoäiti kutsui hellittelynimellä Luduksi. Ludu tarkoittaa lutuista ja söpöä, jota se kaiken kaikkiaan ravintolana onkin.

Ravintolaillan jälkeen mieleen jäi Ludun oma tyyli ja tunnelma, hyvä palvelu, näyttävät annokset ja Ludussa paistava intohimo omaan tekemiseen – hyvän ravintolan tunnusmerkkejä kaikki.

Mansikkaleivos, laventelijäätelöä ja ruista
Tässä jälkiruoaksi ihana mansikkaleivos, laventelijäätelöä ja ruista.

Nyt tuli taas nälkä! -Mihin sitä tällä kertaa menisikään?
Vilja

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *