Makuseutu

Ruokavalintoja pelin avulla – hauskaa puuhaa kesäloman sadepäiville

Kesälomalla ehtii vaikka mitä! Aurinkoisella säällä suuntaan taatusti jäätelökioskille ja uimarannalle mutta sadepäivinäkään ei pääse tylsyys iskemään. Aion nimittäin pelata RUOKAePELIä!

RUOKAePELI on Turun yliopiston kehittämä alakouluikäisille – ja miksei vanhemmillekin tarkoitettu ruokakasvatuspeli, jonka avulla voi harjoitella fiksujen ruokavalintojen tekemistä.

Pelissä pelaaja asettuu tuuraamaan lomalle lähtenyttä pienen kyläkoulun keittiön kokkia. Tehtävänä on siis vastata oppilaiden ruoan hankkimisesta, valmistamisesta ja tarjoilusta.

Voisi kuvitella, että kyseessä on helppo homma, mutta yllättäen pelin kulkua vaikeuttavat oppilaiden erityisruokavaliot ja makumieltymykset, eikä kaupassakaan ole ihan jokaisena päivänä samoja valikoimia. Mitenköhän tämä homma ikinä voi toimia isoissa keittiöissä?

Ruoan valmistuttua oppilaat antavat palautetta ateriasta ja lisäksi pelin aikana pelaaja saa mitaleita niin onnistuneista kuin myös täysin epäonnistuneista suorituksista. Viiden päivän kokkailun jälkeen virtuaaliluokan oppilaiden vointi kertoo kokonaisuuden onnistumisesta.

Mitä ihmettä – pelivaluuttani on loppu ja lohikin pääsi palamaan pannulla! Täytyy selvästi jatkaa harjoittelua!

Käy sinäkin kokeilemassa, peli on maksuton ja kaikkien pelattavissa, se löytyy osoitteesta http://terveyspelit.fi/

Terveisin
Vilja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *