Makuseutu

Perniön lihan LammasMerquez-nakit sopivat pääsiäispöytään

Lammasruoat kuuluvat ehdottomasti minun pääsiäispöytääni. Pääsiäispyhiä odotellessa otinkin varaslähdön lammasherkkujen pariin kokkaamalla helpon arkiruoan Perniön lihan LammasMerquez-nakeista ja perunasalaatista.

Perunasalaatista ja Perniön lihan LammasMerquez-nakieista valmistuu mutkattoman herkullinen pääsiäisruoka. Kuva: Terhi Pohjanheimo

Pääsin myös tutustumaan LammasMerguez-nakkien alkulähteille. Perniön liha on pieni lihanjalostaja, joka sijaitsee Salossa. Vaikka kooltaan tehdas onkin pieni, on se iältään Suomen 3. vanhin makkaratehdas. Ensi vuonna vietetään jo 85-vuotisjuhlia!

Perniön lihan toiminta-ajatus on valmistaa laadultaan vain parhaimpia tuotteita, joissa maku ja rakenne ovat kohdallaan.
–Tuotteissamme pitää aina olla jotain hieman parempaa, kuten kotimainen raaka-aine, sesongin parhaat mausteet, luomu tai vähemmän käytettyjä lisäaineita, kertoo Perniön lihan toimitusjohtaja Rami Himanto.

Perniön lihan toimitusjohtaja Rami Himanto seisoo tuotteidensa laadun takana. Kuva: Terhi Pohjanheimo

Salossa Perniön lihan tiloissa valmistetaan tuotteita sekä Perniön lihan tuotemerkin alla että Helsingin makkaratehtaan tuotemerkillä, joista Yönakki on tunnetuin testivoittaja. Myös LammasMerguez-nakit kuuluvat Helsingin makkaratehtaan tuotevalikoimaan.

Tiedätkö, miltä näyttää makkaratehtaassa? Tässä makkarat ja nakit ovat jäähtymässä kypsennysvaunuissaan ennen niiden pakkaamista. Tätä ennen ainesosaluettelon mukaiset raaka-aineet ovat jauhettu hienoksi, ruiskutettu makkarankuoreen ja kypsennetty. Kuva: Terhi Pohjanheimo

Valmistin perunasalaatin ja lämmitin nakit paistinpannulla. Ystävistäni koostuvat testiryhmä odotteli jo vesi kielellä.

Myös Akateeminen Kiuas-Seura ry:llä on testiryhmä, joka maistelee markkinoilta löytyviä nakki- ja makkaratuotteita. Heidän testiryhmänsä antoi LammasMerguez-nakeille huippupisteet. Ystävieni kommentit olivat myös puoltavia ”Maistuu hyvältä!”

Herkullista Pääsiäistä kaikille!
t. Vilja

Perniön lihan tehtaanmyymälä auki ti-pe 10–16.30.
[resepti]

Perunasalaatti

4 hlölle

4 kiinteää perunaa
1 omena
1 pieni punasipuli
1 prk kermaviiliä
1 maustekurkku
ripaus suolaa

Keitä, jäähdytä, kuori ja paloittele perunat. Voit keittää perunat jo edellisenä päivänä.
Kuori ja kuutio omena. Paloittele sipuli ja maustekurkku. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa.[/resepti]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *