Makuseutu

Käy kertomassa viimeisestä kahvilakokemuksestasi

Millainen oli viimeisin kahvilakokemuksesi?

Suomi on kahvinjuontikansaa. Täällä kulutetaan maailmassa eniten kahvia henkilöä kohden. Kahvitauko kuuluu myös jokaisen työssä käyvän perusoikeuksiin, mutta heijastuuko kahvinkulutus myös kahvilakäyttäytymiseen. Kahvilakokemuksia selvitetään www.inno-tori.fi/ -nettialustan kyselyssä. Suomalainen kahvilakulttuuri on vuosien varrella muuttunut, joten mietin olisiko tämä jokapäiväinen sosiaalinen tapahtuma siirtynyt jo laajemmin työpaikoilta kahviloihin?

Suuri osa vastaajista on tähän mennessä kertonut käyvänsä kahviloissa vähintään kerran tai pari kuukaudessa. Kyselyllä selvitetään, mitkä asiat vaikuttavat kahvilan valintaan ja mitä kahviloista ostetaan. Yleisimmät kahvilan valintaan vaikuttaneet syyt olivat: sijainti, tunnelman ja sisustuksen miellyttävyys ja tuotteiden hintataso. Vastaajista kolme neljäsosaa ostaa pientä juotavaa ja/tai purtavaa ja nauttii sen paikanpäällä, esim. kahvia ja/tai erilaisia leivonnaisia. Vastaajille sijainti on tärkein valintakriteeri ja koska moni kertoi nauttivansa ostamansa tuotteet paikanpäällä, kahvilan viihtyisyys koetaan keskeiseksi valintakriteeriksi. Alle 10 % vastaajista kertoivat vierailevansa kahviloissa nauttiakseen lounaan. Tämä saattaa viitata siihen, että kiireisen arjen keskellä lounastauolla ei mennä kahvilaan vaan kahviloihin mennäänkin ihan erikseen sille varatulla ajalla nauttimaan ja viettämään aikaa.

Tuotteiden ja palvelun taso olivat merkittävimmät kriteerit, jotka vaikuttivat asiakkaiden positiiviseen mielikuvaan kyseisestä kahvilasta, kun heiltä kysyttiin mielikuvaa viimeksi vierailemastaan kahvilasta. Asiakkaat arvostivat, että tuotteet ovat helposti valittavissa ja mukaan otettavissa. Sijainti ja asioinnin helppous yhdistettynä ystävälliseen palveluun takasivat ihmisille positiivisemman ja miellyttävämmän kokonaismielikuvan kahvilakokemuksesta. (Kysely keskittyy tällä kertaan tarkastelemaan kahvilaketjuja).

Kysely on vielä auki http://www.inno-tori.fi/ sivuston ateriakärryllä, joten käythän kertomassa omasta kahvilakokemuksestasi!

Tämän blogin muodossa Vilja toivottaa teille kaikille hyvää joulua!

-Vilja

Kommentointi on suljettu.