Makuseutu

Kuva: Patrik Selin

Kuva: Patrik Selin

Millainen on merikaupunki Turku?

Makuseutumme Turku on parhaimmillaan tietysti kesällä. Hyvän ruuan ja juoman lisäksi Turun vetovoimaa kasvattaa etenkin kesällä sijainti meren rannalla. Aura-joesta aukeava Turun saaristo ja saaristomeri ovat maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisia elämyskohteita, joihin kaupunki toimii porttina.

 

Siksi juuri Turun kohdalla on kiinnostavaa ymmärtää miten sen asukkaat kokevat meren ja merellisyyden kaupungissaan ja sen lähisaarilla. Kuinka meri on käytännössä läsnä Turun seudulla asuvien elämässä, arjessa ja vapaa-ajalla?

 

Meri ja siihen oivaltavasti liittyvät paikat, toiminnot ja palvelut nostavat rantakaupunkien viehätyksen omaan luokkaansa. Meri on monipuolinen ja elämyksellinen elementti, jonka erilaiset kiehtovat ulottuvuudet kannattaa tuoda esiin niin kaupungin asukkaiden kuin matkailijoidenkin nautittaviksi.

 

Tänä kesänä Turussa tutkitaan merellisyyden kokemista kaupungissa ja lähisaarilla. Tavoite on kehittää asukkaiden ja matkailijoiden viihtyvyyttä ja kaupunkikokemusta ammentamalla inspiraatiota merestä ja Turun saaristosta. Tutkimuksen toteuttaa Turun yliopiston Aistila.

 

Tule sinäkin mukaan ja kerro oma näkemyksesi millainen paikka on merellinen Turku ja missä sen voi parhaiten aistia. Vastaamalla kyselyyn vaikutat Turun asukasviihtyvyyden ja matkailun kehittämiseen.

 

Pääset vastaamaan kyselyyn täältä.

 

-Vilja

Kommentointi on suljettu.