Minä olen Vilja Varsinais-Suomesta ja haluan koota yhteen hyvän ruuan tekijöitä koko ruokaketjun varrelta. Tässä blogissa kirjoitan elintarvikeyrityksistä, varsinaissuomalaisista tuotteista sekä ruokaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista ja tapahtumista.
Mistä ruoka tulee? Miten sitä valmistetaan? Missä sitä tehdään? Kuka sitä tekee? Millainen on ruuan matka pellolta lautaselle? Näihin kysymyksiin blogissa etsitään vastauksia.

Varsinais-Suomen ruuan tuotanto ja tarjonta on paljon monipuolisempaa ja suurempaa kuin useimmat osaavat kuvitellakaan. Varsinais-Suomea on perinteisesti kuvailtu Suomen vilja-aitaksi. Viljan lisäksi alueella viljellään runsaasti erilaisia kasviksia ja tuotetaan paljon kalaa, siipikarjaa ja sianlihaa. Tiesitkö, että yli puolet Suomen kananmunista on tuotettu Varsinais-Suomessa? Maatiloja Varsinais-Suomesta löytyy yli 6500! Elintarvikkeita valmistavia yrityksiä on Varsinais-Suomessa noin 300, joista yli puolet on pieniä, alle viisi henkilöä työllistäviä yrityksiä. Lisäksi maakunnasta löytyy myös isoja ja kansainvälisiäkin yrityksiä.

Pienillä, jokapäiväisillä ostopäätöksillä on iso merkitys. Valitsemalla varsinaissuomalaisen ruuan, voi vaikuttaa koko alueen hyvinvointiin ja työllisyyteen. Makuseutu-blogi auttaa myös näiden valintojen tekemisessä etsimällä ja testaamalla kiinnostavia tuotteita eri puolilta maakuntaa.
Tässä blogissa tutustutaan ruokaketjuun alkutuotannosta lähtien ja aina kuluttajan lautaselle saakka.

Pysykää kuulolla,
Vilja
P.s. Käy tykkäämässä myös ruokasivustani facebookissa: www.facebook.com/ViljaVarsinaisSuomesta