Makuseutu

Siggi Hall, Jouni Kuru, Joonas Sippo ja Pekka Kuru

Lähiruokaa Food & Funissa

Hyvän ruuan festivaali Food & Fun tulee Turkuun ensi viikolla 1.-5.10. Islannista kotoisin olevan konseptin mukaan yhdeksän turkulaista ravintolaa toivottavat tervetulleeksi kymmenen ulkomaalaista keittiömestaria.

Siggi Hall, Jouni Kuru, Joonas Sippo ja Pekka Kuru
Siggi Hall, Jouni Kuru, Joonas Sippo ja Pekka Kuru, muistuttavat, että ”Fun” on tärkeä osa tapahtumaa. Kuva: Emmi Harju

Ulkomaalaisista tähtivieraista huolimatta lähiruoka on vahvasti läsnä myös Food & Funissa nimittäin kukin keittiömestari suunnittelee oman, saariston raaka-aineita kunnioittavan neljän ruokalajin menunsa. Esimerkiksi Ravintolalaiva Cindyn menusta löytyy aineksia Liedosta, Nousiaisista, Yläneeltä, Paimiosta ja Laitilasta.

Menyiden lisäksi lähiruoka näkyy ulkomaalaisten vieraiden ohjelmassa. Keittiömestarit tutustuvat kauppahallin ja kauppatorin yritysten tarjontaan ja pääsevät retkelle saaristoon. Lähiruuan olisi tarkoitus näkyä tapahtuman aikana myös kuluttajille, vinkkaa Food & Funin Turkuun tuonut Pekka Kuru.

Tapahtuman isän, islantilaisen Siggi Hallin mukaan lähiruuan, ja ruuan ylipäätään, lisäksi ”Fun” on äärimmäisen tärkeä osa tapahtumaa. Ravintoloiden väki ja vierailevat keittiömestarit pääsevät tutustumaan toisiinsa, keskustelemaan ja myös rentoutumaan yhdessä. Ludun ravintoloitsija Joonas Sippo sanookin, että tapahtuman tärkeintä antia on yhdessä tekeminen.

Asiakkaille taas halutaan tarjota ruokahetki, joka on juhla ja nautinto. Festivaali menuista pääsee tapahtuman ajan nauttimaan 48 eurolla. Suuri osa kattauksista on jo varattu, mutta vapaita paikkoja kannattaa vielä tiedustella suoraan mukana olevista ravintoloista. Menuihin voi tutustua ravintoloiden nettisivuilla.

Onko teillä pöytävaraus jo tehtynä?
Vilja

http://foodandfunfinland.fi

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *