Makuseutu

Lähde lauantaina 11.9. lähiruoan lähteille!

Miltähän maistuu vähähiilihydraattinen pulla? Miten härkäpapua viljellään? Voiko oljissa viljellä perunaa?

Löydä vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin lauantaina valtakunnallisena Lähiruokapäivänä 11.9.2021! Yli 30 kohdetta avaa ovensa Varsinais-Suomessa Salosta Kustaviin avoimien ovien merkeissä: luvassa on tilakierroksia, tuottajiin tutustumista, kotieläinten rapsuttelua, suloisia tilakahviloita ja tietysti monenmoista herkullista lähiruokaa kotiinviemisiksi. Valtakunnallisesti kohteita on auki yli 200 ympäri Suomea.

Aiempina vuosina Osta tilalta! -päivänä tunnettu tapahtuma on nyt laajentunut täydentämään kattausta maatilojen lisäksi myös matkailu- ja elämyspalveluilla ja erilaisilla maanläheisillä yhdistyksillä. Oman kotipihan antimia on myös mahdollista myydä tapahtumapäivänä – ilmoittautuminen on auki ihan tapahtumapäivään saakka.

Omia reittejäsi voit suunnitella helposti tapahtuman sivustolta www.lähiruokapäivä.fi!  Siellä voit hakea kiinnostavimmat toimijat paikkakunnittain tai suunnitella karttahaun myötä päiväsi kohteet vaihtelevien aukioloaikojen mukaan. Muista varata mukaan käteistä ja kylmälaukku!

Mervi Louhivaara ja Ellinoora Havaste, Turun yliopiston Brahea-keskus
Kuvat: Ellinoora Havaste