Makuseutu

Ihanan mausteista paistettua vuohenjuustoa, dirty rice ja pähkinää. Kuva: Emmi Harju

Kauppahallin kasvislounas ja ruokamaailmaan uudet tulokkaat

Turun Kauppahallin ruokamaailmassa on lämmin tunnelma myös sateisena marraskuun iltapäivänä. Viime vuoden lokakuussa avattu ruokamaailma on äskettäin saanut uusia vahvistuksia.

Kuva: Emmi Harju
Kuva: Emmi Harju

Yksi hallin lounaspaikkojen uusimmista tulokkaista on laadukasta kasvisruokaa tarjoileva Roots Kitchen. Elokuussa avatun Roots Kitchenin takana on keittiömestari Marjaana Pohjola ja hänen unelmansa omasta ravintolasta.

– Olen aina haaveillut omasta ravintolasta ja Turusta puuttui laadukas kasvisravintola. Haluan tehdä sellaista ruokaa, jota haluaisin itsekin syödä eli terveellistä ja maukasta kasvisruokaa. Annoksissa on aina mukana joku proteiininlähde, Marjaana kertoo.

Marjaana on reissannut paljon ulkomailla ja työskennellyt esimerkiksi Australiassa, ja Roots Kitchenin annoksissa onkin paljon vaikutteita ympäri maailmaa.

– Otan paljon vaikutteita esimerkiksi Aasiasta. Kasvikset rakastavat mausteita ja yrttejä. Ruokaa täytyy uskaltaa maustaa rohkeasti!, Marjaana kertoo.

Ihanan mausteista paistettua vuohenjuustoa, dirty rice ja pähkinää. Kuva: Emmi Harju
Ihanan mausteista paistettua vuohenjuustoa, dirty rice ja pähkinää. Kuva: Emmi Harju

Roots Kitchenistä saa arkisin päivällä lounasta ja lounasajan jälkeen mezejä. Tiistaina lounaslistalla oli valittavana paistettua vuohenjuustoa, dirty rice ja pähkinää, bataatti-kikhernekeittoa tai punajuuri-bulgur-pinaattisalaattia ja punajuurihummusta. Kuten lounaslistastakin huomaa, Marjaana käyttää mielellään tuoreita, sesongin raaka-aineita ja mahdollisuuksien mukaan lähi- ja luomuruokaa.

– Varsinkin näin syksyllä torilla on paljon tarjontaa, Marjaana kertoo.

Jascal on erikoistunut gourmet hodareihin. Kuva: Emmi Harju
Jascal on erikoistunut gourmet hodareihin. Kuva: Emmi Harju

Hallin ruokamaailmaan on ihan hiljattain avattu myös aitoa meksikolaista katuruokaa tarjoava La Victoria Taqueria sekä gourmet hodareihin erikoistunut Jascal. Hodareiden lisäksi Jascalin valikoimissa on esimerkiksi uuniperunoita, lämpimiä leipiä, pyttipannua ja talon spagettia.

La Victorian takana ovat Maariankadulla sijainneen mainion meksikolaisen ravintola Chanticon omistajat. Meksikolaisella ruualla jatketaan La Victoriassakin, mutta nyt on keskitytty katuruokaan. Tarjolla on esimerkiksi tacoja eri täytteillä, tostadaa ja erilaisia lisukkeita.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *