Makuseutu

Herkkuja läheltä Ruokamessuilla

Terveiset Turun Ruoka- ja Viinimessuilta! Tänään perjantaina alkaneilta messuilta löytyy herkullinen kattaus paikallista ruokaa ja ohjelmaa. Kokosin teille maistiaisia messujen lähiruokaohjelmasta.

Varsinais-Suomen tuottajatorin satoa.
Varsinais-Suomen tuottajatorin satoa.

Paikallisia makuja Varsinais-Suomen tuottajatorilta

Perinteisellä Tuottajatorilla paikalliset lähiruokatuottajat myyvät ja maistattavat tuotteitaan. Tänä vuonna suositulla Tuottajatorilla tarjolla on muun muassa kauden vihanneksia, puuroa, ryynejä, siemeniä, lihaa, jäätelöä, mehua, lihaa, kalkkunatuotteita ja leivonnaisia.

Mukana ovat Niittulan tila, Riihipuoti, Kirakan tila, Rintalan tila, Isontuvan jäätelö, Auranmaan hunaja, Murtolan hamppufarmi, Karkkimaailma, Rainingon luomutila, Alanteen tila, Rauhansuun tila, Nisupaakarit, Pakurlan hedelmätarha, Grelsbölen Tila, Yliristniemen tila, Hakkisherkku ja Salmensuun tila.

Hengästyttävän pitkä lista, mutta ei tässä vielä kaikki! Lisäksi messuilla on mukana esimerkiksi Perniön liha, vasta avattu leipomo Taikinajuuri, Kolatun juustola, Roberts, Laitilan leipä, Saariston savutuote, Leipomo Salonen ja Scanfood. Varsinais-Suomen Mehiläishoitajat ry:n osastolta löytyy monenlaista hunajaa ja Kauppapuutarhaliiton osastolta löytyy paikallisia kasviksia.

Seutukokkikilpailu käynnissä.
Seutukokkikilpailu käynnissä.

Tuottajia ja yrittäjiä Lähiherkku-lavalla

Lähiherkku-lavalla ääneen pääsevät alueen tuottajat ja yrittäjät. Tänään kuultiin asiaa hampusta, Yosa-kauravälipaloista ja herkkusienistä sekä saatiin nähdä kuinka valmistuvat islantilaiset pannukakut! Viikonlopun aikana kuullaan vielä ainakin kvinoasta, juuston valmistuksesta, kanoista ja munista sekä ruuan verkkokaupasta.

Lavalla kilpaillaan myös seutukuntien kokkien paremmuudesta. Perjantaina seutukokkikisan ensimmäisestä alkuerästä tiensä finaaliin selvitti Loimaan seutukunnan joukkue! Voittaja-annoksesta löytyi esimerkiksi Riihipuodin jauhoja, HamppuFarmin hamppua ja Rintalan tilan karitsaa. Joukkue sai tuomaristolta kiitosta erityisesti rohkeista makuyhdistelmistä. Hyväksi kakkoseksi tullut Salon joukkue puolestaan loihti peräti kolmen ruokalajin menun. Huomenna toisistaan mittaa ottavat Turku ja Vakka-Suomi ja koko kilpailun finaalitaisto käydään sunnuntaina.

Tutustu Lähiherkku-lavan ohjelmaan

Kvinoaa ja hamppua tuottajatorilta.
Kvinoaa ja hamppua tuottajatorilta.

Hamppua ja härkäpapua vastustamattomiksi herkuiksi

Tuottajatorilta voit myös käydä hakemassa juuri ilmestyneen Kasviproteiinista voimaa -reseptivihkon omaksesi! Herne, härkäpapu, pellava, kvinoa ja hamppu ovat mainioita proteiinin lähteitä, mutta mitä niistä voi valmistaa? Reseptivihko kertoo, miten niistä voidaan valmistaa ihanan makuisia, kekseliäitä, edullisia ja ravitsemuksellisesti hyviä ruokia sekä herkullisia leivonnaisia. Reseptivihkoon on koottu kymmenen oivallista Olga Temosen ja Elina ”Chocochili” Innasen laatimaa ohjetta kotimaisten kasviproteiinien käyttöön.

Tuottajatorilla on muutenkin oivallinen tilaisuus tutustua kasviproteiineihin, sillä mukana on hampun, kvinoan ja hernerouheen tuottajat esittelemässä ja maistattamassa tuotteitaan.

Tutustu Kasviproteiinista voimaa -reseptivihkoon

Varsinais-Suomen tuottajatorin ja Lähiherkku-lavan ohjelman on koonnut Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishanke, VARRU. Kasviproteiinista voimaa -reseptivihkon on tuottanut Kasviproteiiniketjunhallinta-hanke (KasviPro).

Messuterkuin,
Vilja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *