Makuseutu

Eväitä ravitsevaan tulevaisuuteen – ruoka-alan koulutus esittäytyy viikonloppuna Turun ruokamessuilla

Pysähdyin pitkästä aikaa tilastojen ääreen. Luonnonvarakeskuksen tilaston mukaan maakunnassamme oli vuonna 2015 lähes 5 500 maatalous- ja puutarhayritystä.

Maatilojen lisäksi meillä on ainakin 320 elintarvikkeita jalostavaa yritystä, pirteää ravintola- ja kahvilatarjontaa, korkeatasoisia laboratoriopalveluja, terveysvalvontaa sekä elintarvikealan yliopistotutkimusta.  Ruokaketju ja sen liitännäiset toiminnot työllistävät monenlaisia osaajia joka päivä. Mutta riittääkö osaajia myös tulevaisuudessa?

DCIM100MEDIA
Kuva: Livia

 

baoru-yang-13
Kuva: Hanna Oksanen, Turun yliopisto

 

Alalle on tarjolla monta reittiä erilaisiin tehtäviin. Koulutusmahdollisuudet ruokaketjun töihin ovat kattavat: ruoka-ala työllistää oppisopimuskoulutuksesta, toisen asteen oppilaitoksista, ammattikorkeakouluista sekä yliopistoista valmistuneita. Varsinais-Suomesta löydämme näitä kaikkia koulutusta tarjoavia tahoja.

 

harjoituskeittio_raseko
Kuva: Raseko

Tulevana viikonloppuna alueen ammattiopistot, ammattikorkeakoulu ja yliopisto esittäytyvät upealla ”Eväät ravitsevaan tulevaisuuteen”-yhteisosastolla Turun Ruoka- ja viinimessuilla C-hallissa, lähiruokayritysten vieressä korttelissa C63.

Oppilaitokset haluavat kannustaa ja innostaa yleisöä opiskelemaan tätä aina ajankohtaista alaa ja tutustumaan toimintaansa.

Luvassa onkin kiinnostavia työnäytöksiä, tunnistuskilpailuja ja maistatusta. Näiden tapahtumien lisäksi voit kysellä tutkinnoista, opiskelusta ja tulevaisuuden tavoitteista asioiden parhaimmilta asiantuntijoilta eli paikalla olevilta opiskelijoilta ja opettajilta.

Minä olen siellä, tulethan sinäkin paikan päälle?

 

– Terveisin Vilja

 

 

Yhteisosastolla esittäytyvät oppilaitokset:

Ammattiopisto Livia, www.livia.fi

Ammattiopisto Novida, www.novida.fi

Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko, www.raseko.fi

Salon seudun koulutuskuntayhtymä, www.sskky.fi

Turun ammatti-instituutti, www.turkuai.fi

Turun ammattikorkeakoulu, www.turunamk.fi

Turun yliopisto, www.utu.fi

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *