Makuseutu

Aikasoppa-vihannesmusikaali ilahdutti eskarilaisia Turussa

Miltä kuulostaa vihannesmusikaali ja yksi luentosalillinen eskareita? Se kuulostaa hyväntuulisilta melodioilta, iloiselta hihkumiselta ja naurulta. Pääsin seuraamaan Aikasoppa-kiertuetta, joka on levittänyt vihanneshurmosta ja ruokailoa lapsille jo vuodesta 2010.

Lapset osallistuivat innolla vihannesmusikaaliin. Kuvat: Terhi Pohjanheimo

Kuusivuotiaat Eero ja Mikael, sekä 5-vuotias Väinö kertoivat innoissaan konsertin jälkeen suosikkihahmoistaan perunasta, tomaatista ja omenasta.

Mitä siis oikein oli kyse? Aikasoppa-kiertue järjesti yhteistyössä Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen Aistit ja ruoka-ryhmän kanssa vihannesten laulukilpailun vierailun Turun yliopistolle, ja kutsui paikalle lapsia lähialueen päiväkodeista.

Lapset pääsivät seuraamaan vihannesten, marjojen ja hedelmien omaa Idols-laulukilpailua. Siinä sympaattiset vihanneshahmot tomaattimiehestä, sportti-porkkanaan, sumo-sipuliin ja hieman ujoon Pauli-perunaan kilpailivat laulukilpailun voitosta.

Tomaattimies ja sen kaveri saivat lapsilta raikuvat naurut.

Eskarilaisille kerrottiin myös, miksi kannattaa suosia lähikasviksia, kun selvästi jo nuutunut naatti Kauko Kaukomaa ja toisaalta taas pirteämpi Lähi-Lasse esiintyivät. Vihannesten kulkiessa pohjoisesta etelään laatu muuttuu napakasta vetelään ja muistutettiin, että läheltä saa freesimpää.

Aikasoppa-kiertue on kiertänyt Suomea etelästä Oulun korkeudelle saakka ristiin rastiin. Projektia on rahoittanut Maa- ja metsätalousministeriö, sekä Maaseutuvirasto.

Pauli-peruna ja sumo-sipuli tuomariston edessä.

Kuka sitten voittikaan tällä kertaa vihannesten laulukilpailun? Kaikki voittivat ja yhdessä tehtiin lopuksi kesäkeitto!

Ruokailoa toivottaen Vilja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *