Hörppyi ja herkkui

Uudistuva ravintola Daphne panostaa lähiruokaan

Ensi perjantaina avautuva, Forum Marinum -merikeskuksessa sijaitseva ravintola Daphne panostaa lähellä tuotettuun ruokaan.

– Tuoretta kalaa lautasannoksina voiveljien vivahteella ja saaristolaispöytään laadukasta, läheltä tulevaa ruokaa kuten pitkäaikaisten yhteistyökumppaneidemme Lindrothin puutarha Deliverden sekä Kauppahallin kalaliike Herkkunuotan antimia, luettelee Ravintola Daphnen keittiöstä vetovastuun ottava keittiömestari ja Voiveljet Oy:n ravintoloitsijoihin kuuluva Mikko Leminen Daphnen tulevaa ruokatarjontaa.

– Niin ja viikonloppuisin tulemme tarjoilemaan saaristolaisbrunssia, jossa on mukana hieman luksusta, Leminen kertoo ja lupaa keittiön näkyvän salin puolella ihan konkreettisestikin sillä täydellisen remontin vallassa olevasta keittiöstä puhkaistaan seinää salin puolelle, jolloin asiakkaat pääsevät seuraamaan ruuan valmistusta.

– Ennen ensimmäisten asiakkaiden tuloa Suomen Joutsenen vanhoista kansilankuista tehty lattia odottaa öljyämistä ja aika monta muutakin asiaa on vielä hieman vaiheessa, mutta emmeköhän pääse avaamaan ensi perjantaina, lupaa puolestaan niin ikään Voiveljien ravintoloitsijoihin kuuluva Mika Lövgren.

Mikko Leminen luotsaa Daphnen keittiötä.
Mikko Leminen luotsaa Daphnen keittiötä.

Lövgrenin, Lemisen ja Janne Juvosen sekä Janne Suvannon omistama Voiveljet Oy kasvaa Daphnen myötä jo suht merkittäväksi ravintola-alan työnantajaksi yli viiteenkymmeneen nousevan henkilöstönsä myötä.

– Meille tulee tänne kaksitoista uutta työpaikkaa. Henkilöstömme on innovatiivista ja iloista, sekoitus kokemusta sekä nuoruutta. Ja meidän kaikkien mielestä on kivaa, kun ovesta tulee asiakkaita. Asiakkaita vartenhan me täällä olemme, toteaa Leminen hymyillen.

Juttelemme Lemisen ja Lövgrenin kanssa Daphnen edustalla olevalla tyhjällä terassilla, kun koiransa Köllin kanssa kävelyllä oleva Tomi Maunu pysähtyy kohdallemme toivottamaan uudet ravintoloitsijat tervetulleeksi lähinurkilleen ja esittämään pari toivetta.

– Tähän terassille paistaa kuitenkin pitkään aurinko eli on ollut harmi, kun ravintola on sulkenut niin aikaisin, tästähän kulkee aika paljon väkeä ohi. Ja näin vuorotyöläisenä olisi mukavaa, jos lounasta olisi tarjolla vielä kello kahden jälkeenkin, Maunu esittää.

Maunun lisäksi muutama muukin ohikulkija pistäytyy kertomassa toiveitaan pidemmistä kesäaukioloajoista sekä tiedustelemassa koska ovet avautuvat.
Daphne siis selkeästi kiinnostaa tulevia asiakkaita.

Tomi Maunu ja Kölli-koira toivottavat uudet ravintoloitsijat tervetulleeksi lähinurkilleen.
Tomi Maunu ja Kölli-koira toivottavat uudet ravintoloitsijat tervetulleeksi lähinurkilleen.

 

Terassin pidempiin aukioloihin Lemisellä on Maunulle ja muille asiakkaille ilouutinen;
– Koska aurinko paistaa aina myöhäisiltaan saakka, olemme tottakai kesällä auki pidempään ja myös terassin ruokatuote tulee olemaan ihan uudella tasolla. Ei nyt ihan Food Truck katuruokarekkoja, mutta ehkä jotain sinne päin, sillä lääniä tässä kyllä riittää.

– Tämän terassin lisäksi meillä on anniskeluluvat koko tuolle viereiselle parkkipaikalle, jopa 4 000 hengelle eli voimme siis järjestää vaikka minkälaiset laituritanssitkin.

Daphnen vieressä kelluvan Suomen Joutsenen catering siirtyy myös pääsääntöisesti Lemisen ja Lövgrenin sekä ravintolapäällikkö Janne Ripatin hoiteisiin.

– Meillä on jo nyt viikonloppuna Joutsenella tilaisuus, vaikka talossa ei ole vielä edes keittiötä, mutta eiköhän kaikki järjesty, Lövgren toteaa ja kertoo ovien avaamisen lisäksi odottavansa jo tulevaa Food & Fun -ruokatapahtumaa, jossa Daphne saa vieraakseen Pikku Siggeksi kutsutun, palkitun Sigurdur Haraldssonin Islannista.

Leminen taasen palaa vielä tulevaan lounaaseen ja Daphnen ruokaan.
Juttelemaan kanssamme pysähtyneen Tomi Maunun toinenkin toive tulee toteutumaan sillä lounasta tässä  kasvojenkohotuksen saavasta ravintolasta tulee olemaan tarjolla aina kello kolmeen saakka.

– Lounaan loputtua tarjoilemme kolmen ruokalajin menua sekä pieniä herkkuja vitriinistämme, summaa Leminen lopuksi.

-Tanja

 

Mikko Leminen ja Mika Lövgren odottavat jo ovien avaamista.
Mikko Leminen ja Mika Lövgren odottavat jo ovien avaamista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *