Hörppyi ja herkkui

Turun ravintola Rosterin Alina Laaksoselle mocktailien maailmanmestaruus

Turkulainen Ravintola Rosterin pääbaarimestari Alina Laaksonen on voittanut alkoholittomien cocktailien eli mocktailien maailmanmestaruuden.

Prahassa tänä viikonloppuna käydyn Mattoni Grand Drink 2017 Non-Alcoholic Cocktail Competition -kilpailun palkintona Laaksonen saa maailmanmestaruuden lisäksi 10.000 dollaria eli noin 9.000 euroa.

– Ihan käsittämätöntä ja upeaa, ei kyllä riitä sanat kertomaan tätä mahtavaa fiilistä, kuvailee Prahasta tavoitettu tuore maailmanmestari tunnelmiaan.

Alina Laaksonen sekoitti maailmanmestaruuden mocktailillaan Royal Ruby.

Prahan Vanhankaupungin aukiolla käyty finaali televisioitiin suorana. Paikan päällä kisaa seurasi järjestäjien mukaan noin kahdeksan tuhatta katsojaa. Alkoholittomien cocktailien maailmanmestaruutta tavoitteli baarimestareita 20 eri maasta aina Australiaa ja Uruguayta myöten.

– Jännitti kyllä ja paljon. Finaali oli aikamoinen spektaakkeli. Paikallisen Maikkarin TV -showssa oli meidän baarimestareiden lisäksi eri esiintyjiä ja julkkiksia. Jokaisella kilpailijalla oli oma julkkiksensa. Minulle osui suosittu tsekkiläinen koomikko Jakub Kohak, jonka kanssa olimme yhdessä lavalla Suomen lippujen kera, Laaksonen kertoo.

Prahassa mukana oleva Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho FBSK:n puheenjohtaja Jarkko Salonen on Laaksosen lailla onnellinen ja melko käheä-ääninen.

– Ääneni on lähes lähtenyt kannustamisesta ja riemusta kiljumisesta voiton ratkettua. Niin ja ehkä myös vähän juhlimisestakn, Salonen nauraa puhelimeen.

– Kun lähetystä varten treenattiin palkintojenjakoa tuotantoyhtiön kanssa, sijoitettiin Alina jo silloin keskelle,  voittajan paikalle. Ja kun vielä kuulin hieman tuomareiden kommentteja mietin, että tästä kyllä seuraa hyvää, iloitsee Salonen.

Alina Laaksosen maailmamestaruus on drinkkien teossa Suomen viides ja Laaksosen lisäksi kolme muutakin mestaria tulevat Turun alueelta.

Prahasta on Suomeen tullut ennenkin mainetta ja kunniaa, sillä Loimaan Seurahuoneen Greta Grönholm voitti cocktailien maailmanmestaruuden ja ”cocktail of the year ” -tittelin Tsekin pääkaupungissa vuonna 2013. Piikkiöläinen Markus Sillanpää taasen toi maailmanmestaruuden Suomeen viime syksynä Tokiosta.

Ennen nykyisiä mestareita niin ikään turkulainen baarimestari Matti Harju voitti mestaruuden cocktailillaan Violetta vuonna 1987 Roomassa. Ainoan kerran Turun alueen ulkopuolelle Suomessa voiton on vienyt  helsinkiläisen Hotelli Kämpin baarimestari Jarl Ahvenainen Lontoon MM-kisoissa vuonna 1956 cocktailillaan Cardicas.

Alina Laaksosen voittodrinkki Royal Ruby.

-Tanja

Teksti: Tanja Raunio

Kuvat: Jarkko Salonen

Kommentointi on suljettu.