Hörppyi ja herkkui

Turun baarit ja ravintolat tekevät hyvää – Negroni-cocktaileja sekoitetaan tällä viikolla Tyksin lapsipotilaiden hyväksi

 

Kansainvälinen Negroni Week -hyväntekeväisyystapahtuma valtaa Turun ravintolat ja baarit 4. – 10. kesäkuuta 2018. Yhdysvalloista alkunsa saanut tapahtuma kattaa 10.000 ravintolaa ympäri maailmaa aina Australiasta Argentiinaan. Myös Turku on vahvasti mukana, sillä lähes kolmessakymmenessä turkulaisessa baarissa ja ravintolassa sekoitetaan Negroni-cocktaileja, joiden myynnistä lahjoitetaan 1 euro/cocktail Tyksin lapsipotilaiden hyväksi.

Ensimmäistä kertaa cocktailtapahtumaan osallistuvan Ravintola Karun yrittäjä Fanny Mäkelä on hyväntekeväisyysviikosta innoissaan.

– Olen ihan fiiliksissä, hyvän tekeminen on lähellä sydäntämme ja pääsemme vielä tekemään tätä yhteistyössä muiden ravintoloiden kanssa.

Mäkelä kuuli tapahtumasta naapuriravintoloitsijaltaan, The Cow:n Antti Suhoselta.

– Aivan mahtavaa, että myös näin moni ruokaravintola on mukana tässä cocktailien hyväntekeväisyystapahtumassa, kiittää Aurakadulla Karun naapurissa sijaitsevan The Cow:n eli Lehmän Suhonen ja kertoo Negroni-viikon olevan Lehmälle jo viidennen.

Turkulaisten ravintoloiden yhteistyö on upeaa – kun vedämme yhtä köyttä kaikki voittavat. Ja yhdessä saamme myös tehtyä enemmän hyvää, tällä kertaa sekoittamalla cocktaileja lapsipotilaiden hyväksi, iloitsevat Mäkelä ja Suhonen.

The Cow:n Antti Suhonen ja Ravintola Karun Fanny Mäkelä

Negroni-cocktail on italialainen klassikkojuoma, jonka aineosat ovat Campari, Vermouth Rosso ja Gin. Aiemmin lähinnä aperitiivina tunnettu cocktail on tänä päivänä suosittu seurustelujuoma. Vivahteikkaan makumaailman omaavasta juomasta tehdään myös erilaisia variaatioita. Esimerkiksi Lehmän negronilistalta löytyy perinteisen juoman lisäksi ikäännytetty, hiilihapotettu ja kurkkuun uutettu negroni.

Karussa taasen saa eteensä aasialaiseen ruokaan ja makumaailmaan sopivan shisoa sisältävän negronin.

Negroni-viikon hyväntekeväisyystapahtumassa mukana olevat turkulaiset baarit ja ravintolat:

Aune, Bar4, The Cow, E.Ekblom, Fontti, Grill It Marina, Hiili, Kakolanruusu, Karu Izakaya, Ludu, Löytö, Marilyn, Naima, Nerå, Olavin Krouvi, Pinella, Roster, Ruissalon Telakka/ Sergio’s al Mare, Storage, Teini, Tiirikkala, Tårget, Vegas ja Ravintolalaivat Cindy sekä Katariina.

Tapahtumassa on mukana myös Paraisilla sijaitseva ruokaravintola Kamu.

-Tanja