Hörppyi ja herkkui

Kaarinalainen Harri Törmänen on yksi tämän päivän kisan ennakkosuosikeista.

Turun alueelta vahva edustus drinkkienteon SM-kisoissa

Tänään maanantaina kilpaillaan Oulussa ketkä baarimestarit pääsevät drinkkienteon SM-finaaliin. Turusta ja Kaarinasta paikkaansa auringossa tavoittelee seitsemän alan ammattilaista.

Mukana on myös muuutaman vuoden tauon jälkeen yksi maamme menestyneimmistä baarimestareista eli kaarinalainen Harri Törmänen.

Avainasiakaspäällikkönä Servaali Oy:ssä työskentelevän Törmäsen meriitteinä on muun muassa kolme suomenmestaruutta ja kaksi MM-pronssia sekä arvostetun Finlandia Vodka Cupin kansainvälisen finaalin voitto.

Mies itse arvostaa saavutuksistaan eniten kotiyleisön edessä vuonna 2005 Finlandia-talolla nappaamaansa MM-pronssia.

Nuorimmat tänään kilpailevat baarimestarit taisivat syntyä samoihin aikoihin kun Törmänen kisasi ensimmäistä kertaa SM-tasolla.

– Kaksikymmentäkaksi vuotta sitten olin mukana ensimmäistä kertaa. Kilpaileminen on hauskaa ja fiilis on rento, mutta toki hieman ennen suoritusta alkaa kyllä jännittämään huisin paljon, Törmänen toteaa hymyssä suin.

Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho FBSK:n kilpailu- ja koulutustoimikunnan puheenjohtaja Miika Virtanen odottaa tuomariston saavan eteensä erittäin innovatiivisia uusia cocktaileja, sillä kisaamassa on tänä vuonna todella kovia nimiä sekä myös useita uusia nousevia tähtiä.

– Ennakkoon lähetettiin ihan mukavasti reseptejä. Turkulaisena olen tottakai iloinen kaupunkimme baarimestareiden aktiivisuudesta, Bar 4:ssä työskentelevä Virtanen kehuu.

Tänä vuonna kilpaillaan before dinner eli aperitiivi -drinkkien sarjassa. Maun lisäksi juomista arvioidaan myös aromi ja ulkonäkö.

Oulun Lapland Hotelsin alkukilpailuista valitaan kymmenen parasta syksyn finaaliin, joka käydään FinnBar 2016 -tapahtumassa Helsingissä.
Finaalin voittaja edustaa Suomea Tanskan maailmanmestaruuskilpailuissa syksyllä 2017.

Turun seutua edustavat kilpailijat:

Alina Laaksonen, Nightclub Vegas. Turku
Ossi Lemmetty, The Cow. Turku
Sakari Mäkinen, Bar4. Turku
Lasse Rastas, m/s Baltic Princess. Turku
Markus Sillanpää, Mixtec Oy. Kaarina
Antti Suhonen, The Cow. Turku
Harri Törmänen, Servaali Oy. Kaarina

Hörppyi ja Herkkui -blogi sekä TS Ruoka toivottavat tsemppiä kaikille Turun alueen kilpailijoille!

-Tanja