Hörppyi ja herkkui

Tintån keittiömestari meilailee tiiviisti Islantiin – luvassa lentävää menoa

Enää kuukausi, ja Turku on taas Suomen ruokapääkaupunki, kun Islannista Suomeen rantautunut Food & Fun -ruokafestivaali valtaa kaupungin. Mukana on 12 ruokaravintolaa, 7 cocktailbaaria, 3 hotellia sekä 29 muuta yhteistyökumppania.

Aurasillan pielessä sijaitsevan ravintola Tintån keittiömestari Marko Jaakkola odottaa jo syyskuun viimeinen päivä käynnistyvää tapahtumaa. Tintå on mukana tapahtumassa nyt ensimmäistä kertaa.

marko_jaakkola
Marko Jaakkola

– Meidän henkilökuntakin on ihan fiiliksissä. On mielenkiintoista ja innostavaa päästä kokkaamaan hieman eri konseptilla kuin meillä normaalisti on tapana. Luvassa on lentävää menoa, kun serviisi käynnistyy, hehkuttaa Jaakkola.

– Pöytävarauksia on tullut kiitettävästi, jopa pystypöytiämme varataan jo.

tintå_kalalusikat

Tintån keittiön Food & Funin ajaksi ottaa komentoonsa islantilainen keittiömestari Johannes Johannesson. Johannesson ja Jaakkola ovat lähetelleet sähköpostia ahkerasti.
– Lähetin juuri Islantiin kuvia ja mittoja meidän astioista Johannessonin pyynnöstä, Jaakkola kertoo.

– Vielä täytyy miettiä ruoka-allergiat, pohtii Jaakkola, ja toivookin asiakkaiden kertovan mahdolliset allergiansa jo pöytää varatessaan, jotta keittiö pystyy reagoimaan niihin etukäteen.

tintå_jälkkrilusikka

Food & Fun -ruokafestivaalien markkinointipäällikkö Jouni Kuru kertoo valmisteluiden olevan hyvässä vauhdissa ja palasten loksahtelevan paikoilleen.

– Viime vuonna Turun Food & Funissa syötiin keittiön tervehdykset mukaanlukien yli 18 000 annosta yhteensä 4 000 menun muodossa. Tänä vuonna odotukset ovat 26 000 annoksessa ja 6 000 menussa, Kuru toteaa.

kurunen
Jouni Kuru

Vaikka syksyn ruokafestareiden kohderyhmä onkin kotimaisissa matkailijoissa, on Food & Fun herättänyt jo kansainvälistäkin kiinnostusta.

– Täällä vierailevien keittiömestareiden kautta olemme saaneet näkyvyyttä etenkin Virossa, ja tottakai Food & Funin kotimaassa eli Islannissa. Sosiaalinen media mahdollistaa taphtumien näkyvyyttä ihan uudella tavalla.

– Esimerkiksi viime vuonna Ludussa vieraillut yhdysvaltalainen keittiömestari Hamilton Johnsson on saanut aikaan hyvän pöhinän Washingtonin kokkipiireissä. Sieltä onkin tulossa Turkuun ryhmä ruokavieraita, kertoo Kuru.

food_fun_lautanen

sergios_keittiöntervehdys

Tärppinä Kuru suosittelee samaan aikaan Messukeskuksessa pidettäviä Turun Ruoka- ja Viinimessuja.

– Messulavalle nousevat perjantaina baarimestarit ja lauantaina keittiömestarit. Siellä pääsee näkemään läheltä huipputyöskentelyä ja jännittämään kuka vie voiton mestareiden kisatessa toisiaan vastaan. Ei kannata siis jättää Ruokamessujakaan väliin!

Food & Fun -ruokafestivaalit Turun ravintoloissa 30.9.-4.10. Ruoka- ja Viinimessut Turun Messukeskuksessa 2.-4.10.

-Tanja

 

Kuvat: Food & Fun ja Tanja Raunio.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *