Hörppyi ja herkkui

Janne Virkki ja Janette Bertényi-Hynynen toimittavat Cocktail Boxeja koteihin.

Ruoka liikkuu, kuten juomatarvikkeetkin ja molempia voi myös tilata kotiin

Ravintolat ja baarit ovat kiinni, mutta ravintolatasoista ruokaa tekisi mieli. Viikonloppu edessä ja olisi kivaa kokeilla jotakin herkullista cocktailia tai mocktailia, mutta omat taidot eivät riitä, mistä siis apu? Ruokaahan on jo pizzataxien alkuajoista saakka tilattu koteihin, mutta juomat? 

-Mietimme mitä voisimme tehdä, että saisimme edes vähän kassavirtaa, jotta edes osalla henkilökuntaamme olisi hieman töitä, The Cow baarin toinen ravintoloitsija Janette Bertényi-Hynynen kertoo.

-Olimme yhtiökumppanini Antti Suhosen kanssa ideoineet kotiin ostettavaa alkoholitonta cocktailpakettia, muttemme oikein tienneet, miten idean toteuttaisimme, kun kuulimme oululaisen Cocktail Company baarin kehittäneen Cocktail Box -palvelun yhdessä juomien maahantuontiin keskittyneen turkulaisen Vinariam Oy:n kanssa. Vinariamin Mikko Hissa yhdisti meidät ja Cocktail Companyn ja loppu on historiaa, Bertényi-Hynynen naurahtaa.

Cocktail Boxin raaka-aineista on helppoa kotona valmistaa ravintolatasoisia juomia.

Tuotepaketti koostuu cocktail-sydämestä eli yrteistä, marjoista ja hedelmistä uuttamistamme esivalmistelluista cocktailpohjista sekä mixereistä ja koristeista. Voit siis paketin tuotteilla ja mukana tulevilla ohjeilla valmistaa kotona ammattimaisia mocktaileja eli alkoholittomia cocktaileja. Halutessasi voit lisätä juomaan myös hieman alkoholia, Bertényi-Hynynen toteaa ja jatkaa The Cow:n Cocktail Boxia löytyvän alkuviikosta alkaen myös K-Supermarket Föristä.

Cocktail Box -palvelussa mukana olevat ravintolat ja baarit:

Cocktail Company (Oulu), Cafe & Bar 21 (Rovaniemi), Panza (Kuopio), Another Doggy (Joensuu), The Cow (Turku), DeLorean (Jyväskylä) ja Son of a Punch (Helsinki).

Tästä pääset tutustumaan Cocktail Box -palveluun:

https://cocktailbox.fi

Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja.

Ruokaa saa edelleen tilattua kotiin, mutta mistä löytäisi tietoa ravintoloista, joista ruokaa saisi myös itse haettua?

Myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja kertoo Visit Turun auttavan alueemme ravintola-alan yrityksiä listaamalla sivustolleen ravintoloita ja kahviloita, joista voi hakea tuotteita mukaan tai tilata ruokaa kotiin.

-Olemme tehneet ravintoloiden kanssa yhteistyötä jo vuodesta 1998. Nyt on meidän vuoromme auttaa. Yhdessä me selviämme tästä. Kun tuet paikallista ja suosit läheltä tulevaa ruokaa ja käytät pienyrittäjien palveluita, olet omalta osaltasi vaikuttamassa siihen, että ne kivat pienet ravintola-alan yritykset ovat olemassa pandemian jälkeenkin.

Hirvenoja vinkkaa https://kissmyturku.fi-inspiraatiosivustolta löytyvän myös kiinnostavia artikkeleita ja videoita, joiden kautta voi tutustua Turun tarjontaan. 

-Turvallisia matkustusaikoja odotellessa voi sivuston kautta tehdä myös virtuaalimatkoja Varsinais-Suomeen, Hirvenoja kertoo hymyillen.

Ruoka Liikkuu -verkkopalvelun Janne Siljamäki ja Heli Nieminen.

Oman kortensa yhteiseen kekoon ovat tuoneet ja luoneet myös ruoka-alan moniottelija, Turun ruokalähettiläs Heli Nieminen sekä mainostoimisto Jappis.

Yhteistyössä toteutettu Ruoka liikkuu -verkkopalvelu lähti liikkeelle halusta auttaa Turun alueen ravintoloita.

-Korona iski lujaa ravintola-alan yrityksiin. Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa kyseltiin, mistä voisi tilata ruokaa kotiin, mitkä ravintolat myyvät take away-annoksia. Siitä lähti ajatus verkkopalvelun perustamiseen.

-Haluamme tehdä tätä kaikille turkulaisille sekä Turun alueen yrityksille, rakkaudesta lajiin, Nieminen ja Jappiksen toimitusjohtaja Janne Siljamäki taustoittavat.

Ruoka liikkuu -sivustolta löytyy ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi myös artikkeleja, reseptejä ja tarinoita.

Turussa on pitkät perinteet eri toimijoiden yhteistyölle, yhteen hiileen puhaltamiselle. Monet yrittäjät ovat oppineet, ettei ole itseltä pois jos naapurilla menee hyvin.Nyt kun lähes kaikki ovat vaikeuksissa, on yhdessä tekemisellä entistä suurempi vaikutus.

-Yhdessä tästä selvitään. Huonoista ajoista seuraa aina myös hyvää. Kun tästä ollaan selvitty, jää osa tälläisestä yhteistyöstä varmasti elämään, Siljamäki summaa.

Tästä pääset tutustumaan Ruoka Liikkuu -palveluun:

https://ruokaliikkuu.fi

Teksti ja kuvat:

Tanja Raunio