Hörppyi ja herkkui

Ravintola Kaskiksessa walk in -viikko

kaskis10
Kuva: TS/Mikael Rydenfelt

Walk in -viikolla Kaskikseen ei oteta pöytävarauksia, vaan ruokailemaan pääsee kuka tahansa, jos salissa on tilaa. Idea viikkoon saatiin nizzalaisesta ravintolasta.


Kauppalehti Option Suomen toiseksi parhaaksi ravintolaksi rankkaamalla turkulaisella Kaskiksella on positiivinen ongelma. Ravintolaan olisi nimittäin enemmän tulijoita, kuin mitä 36-paikkaiseen saliin mahtuu.

Toisaalta Kaskiksen maine aina täynnä olevana ravintolana pelottaa pois ilman pöytävarausta olevat asiakkaat.

– Vaikka meillä on joka ilta yksi pystypöytä vapaana ilman etukäteisbuukkausta, halusimme kokeilla walk in -viikkoa eli viikkoa, jolloin emme ota laisinkaan varauksia, kertoo Kaskiksen salin puolesta vastaava ravintoloitsija Topi Pekkanen.

topi.lasi.tuksu
Topi Pekkanen. Kuva: Iiro Bärlund

Pekkanen kertoo idean walk in -viikkoon lähteneen nizzalaisesta ravintolasta.
– Mietin mahtaisikohan tämä toimia myös meillä. Varsinkin näin kesäaikaan, kun kaupungissa on paljon matkailijoita, monet kävelevät ovesta sisään tiedustelemaan olisiko ravintolassa kenties tilaa.

– Kaikki asiakkaamme eivät myöskään syö kuuden ruokalajin Kaskismenua, joten tavanomaisten kolmen eri kattauksen välissäkin on varmasti tilaa. Tällä viikolla kaikki asiakkaamme ovat samalla viivalla eli tullakseen syömään ei ole tarvinnut tehdä varausta viikkoja ennen. Kannatttaa siis kävellä Kaskenmäen päälle ja astua ovesta sisään, kehoittaa Pekkanen.

kaskis7
Erik Mansikka. Kuva: TS/Mikael Rydenfelt

Samaan aikaan walk in -viikon kanssa Kaskis uusii myös menunsa.
Uudelta listalta löytyy Kaskiksen henkilökunnan suosikki, marmoroitua ulkofilettä kevyesti paistettuna ja pieniksi suupaloiksi viipaloituna.

– Tämä marinoidun nauriin ja lipstikkakastikkeen kanssa nautittava annos on meidän oma herkkumme, jota tulee pitkin päivää maisteltua. Miksemme siis tarjoaisi sitä myös asiakkaillemme, toteaa Kaskiksen keittiöstä vastaava ravintoloitsija, vuoden turkulaiseksikin valittu Erik Mansikka. Toiseksi tärpiksi uudelta listalta Mansikka nostaa euralaisella Eskolan Tilalla kasvatetun vasikan.

Ravintola Kaskiksen walk in -viikko 21.-25. heinäkuuta.
Ovet avautuvat joka päivä kello 16 ja ravintolan viimeinen kattaus alkaa kello 21.30. Perjantaina ja lauantaina viimeinen kattaus alkaa tuntia myöhemmin eli klo 22.30.

-Tanja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *