Hörppyi ja herkkui

Santeri Hatakka ja Anna Hirvensalo esittelevät menussa mukana olevaa jäkälää

Ravintola-alan opiskelijoilta pop up -ravintola Aninkaisten koulutaloon

Turun Ammatti-instituutin Aninkaisten koulutalon ravintolassa avautuu viikoksi 11 kolmannen vuosikurssin eli keväällä ammattiin valmistuvien kokkien ja tarjoilijoiden yhteistyönä Pop up -ravintola Broidi. Pop up -ravintola on samalla nuorten opiskelijoiden lopputyö.

– Annamme kaikkemme ruuan suhteen ja pistämme parastamme, mutta rennolla otteella kuitenkin, toteavat kokkiopiskelijat Anna Hirvensalo sekä Santeri Hatakka.

Anna Hirvensalosta loistaa intohimo ja tulevaan ammattiin vihkiytyminen hänen kertoessaan tulevasta viikosta:

– Tämän lopputyömme kautta saamme näyttää kaiken tiedon ja oppimamme, mitä kolmen vuoden aikana on kertynyt. Pop up -ravintolamme listalle olemme hakeneet paljon erilaisia makuja sekä komponentteja. Käytämme annoksissa myös villiyrttejä sekä jäkälää, joita on poimittu Raision ja Loimaan metsistä.

-Poroa, sienipyrettä, puolukkamelbaa, vuohenjuusto-pannacottaa, kuusiöljyä ja sitä itse poimittua jäkälää, luettelee Santeri Hatakka maistiaisia Broidin listalta.
Tarjolla on joko viiden ruokalajin maistelumenu tai kolmen ruokalajin a’la cartea. Toki Broidiin voi poiketa vaikka vain jälkiruuallekin, jatkaa Hatakka.

Jonni Kilpiä
Jonni Kilpiä

– Menuihin saa yhdistettyä myös viinipaketit ja alkudrinkeissä näkyy klassinen cocktailmaailma, kertoo puolestaan tarjolijaopiskelija Jonni Kilpiä. Kilpiä valmistuu ammattiin hieman etuajassa, sillä työssäoppimispaikkansa E.Ekblomin ja Smörin kautta tulleet työkokemukset saa hyväksi luetuksi opinnoissa. Kilpiä on siis saanut jo jalkaa työelämän oven väliin työssäoppimisen muututtua ihan oikeaksi työpaikaksi.

Hatakka, Hirvensalo ja Kilpiä toivovat turkulaisten löytävän Aninkaisiin myös arki-iltoina sillä perjantai on jo loppuunmyyty. Ideaalisinta olisi, jos voisimme pitää pop up -ravintolaamme auki myös lauantaina, summaavat nuoret tulevaisuuden tekijät.

Niin ja meillä ei ole pukukoodia. Rentoa menoa, samanlaisia ihmisiähän me kaikki olemme – niin Broidi vastaa kun sinne huudetaan, sanoo Kilpiä lopuksi.

Keväällä valmistuvat vas. Jonni Kilpiä, Anna HirvensalO, Mea Tammi, Mikael Lehtonen, Lauri Metsäpuro ja Santeri Hatakka katsovat jo tulevaisuuteen.
Keväällä valmistuvat (vasemmalta oikealle) Jonni Kilpiä, Anna Hirvensalo, Mea Tammi, Mikael Lehtonen, Lauri Metsäpuro ja Santeri Hatakka katsovat jo tulevaisuuteen.

Pop up -ravintola Broidi, Turun Ammatti-instituutti, Aninkaisten koulutalo, Aninkaistenkatu 7.
Broidi avoinna 15.3.-18.3. klo 16-23 (ti-to) ja 17-00 (pe). Illan aikana on kaksi kattausta.

Pöytävaraukset ravintolabroidi@gmail.com

-Tanja

1 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *