Hörppyi ja herkkui

Mocktail-maistiaisia

OOH MIKÄ BEIBE
Kuva: TS/Mikael Rydenfelt

Mocktaileja eli alkoholittomia muka-cocktaileja on helppo valmistaa kotonakin. Raaka-aineisiin kannattaa kuitenkin panostaa, sillä halvin mahdollinen tiivistemehu ei valmiissakaan juomassa maistu aidon mehun kaltaiselta.

Tuoreilla marjoilla ja hedelmillä saa mocktailiin kauniin värin lisäksi myös raikkaan kesäisen maun. Sesongin ulkopuolella, kun tuoreita marjoja ei ole saatavilla, vaihtoehtona ovat pakastemarjat.

Olivat marjat sitten tuoreita tai pakastettuja, kannattaa muistaa lisätä juomaan mukaan myös hieman sokeria, jotta marjojen ja tätä kautta valmiin juoman maku aukeaa paremmin.

Tuoreiden tai pakastettujen marjojen lisänä tai kokonaan näitä korvaamaan sopivat myös erilaiset pyreet, siirapit ja hillot sekä marjasoseet. Itseasiassa omasta jääkaapista löytyy varmasti paljonkin erilaisia vaihtoehtoja mocktailien aineosiksi. Esimerkiksi Modon ja Moninin makusiirappeja ja pyreitä taasen löytää lähes kaikkien tavaratalojen ja markettien valikoimista.

antti2
Kuva: TS/Mikael Rydenfelt

Valmistimme The Cown eli turkulaisen, Aurakadulla sijaitsevan Lehmä-baarin ravintoloitsijan ja baarimestarin, Antti Suhosen kanssa kolme erilaista mocktailia käyttäen pohjana Eckes-Graninin eli Pansiossa sijaitsevan entisen Marlin appelsiini-, karpalo- ja omenamehuja. Reseptit mocktaileihin jutun lopussa.

Maistatamme Antin kanssa näitä mocktaileja lauantaina 13.12. 2014 Ravattulan Citymarketin ruokatapahtumassa TS-Ruoka -pisteessä klo 13.30-14.15.

Tervetuloa siis maistiaisille ja kuulemaan vinkkejä niin alkoholittomista kuin alkoholipitoisista drinkeistä!

-Tanja ja Antti

mocktail2

Mocktail omenamehusta ja vadelmasta

Murskaa puolikas appelsiini, noin kolme ruokalusikallista vadelmia ja lisää joukkoon noin teelusikallinen sokerilientä. (Marjojen tilalla voit käyttää myös kahta ruokalusikallista vadelmahilloa, -pyreetä tai -siirappia), Lisää joukkoon 10 cl laadukasta omenamehua (esim tuorepuristettua Marlin Natur omenatäysmehua). Ravista kaikki raaka-aineet jäiden kera joko cocktail-ravistimessa tai vaikkapa hillopurkissa. Kaada lasiin jäiden kera ja nauti.

 

mocktail1

Mocktail mustikoista sekä appelsiini- ja karpalomehusta

Murskaa puolikas lime, kaksi ruokalusikallista mustikoita sekä noin teelusikallinen sokerilientä. (Marjojen puuttuessa käytä ruokalusikallinen mustikkahilloa, -pyrettä tai -siirappia). Lisää joukkoon snapsilasillinen eli noin 4 cl appelsiinimehua ja 1,5 snapsilasillista eli noin 6 cl karpalomehua.
Ravista kaikki raaka-aineet jäiden kera joko cocktail-ravistimessa tai vaikkapa hillopurkissa. Kaada lasiin jäiden kera ja nauti.

 

mocktail3

Mocktail kurkusta, inkivääristä appelsiinimarmelaadista sekä omenamehusta

Murskaa noin viiden sentin pala tuoretta kurkkua ja kahden sentin pala tuoretta inkivääriä, lisää joukkoon ruokalusikallinen appelsiinimarmelaadia, -hilloa tai -siirappia sekä desi omenatäysmehua.
Ravista kaikki raaka-aineet jäiden kera joko cocktail-ravistimessa tai vaikkapa hillopurkissa. Kaada lasiin jäiden kera ja nauti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *