Hörppyi ja herkkui

Lukijoiden parhaat Turku-vinkit: jokiranta, jäätelöt, Kuuvannokka, Kuuvuoren portaat

turku

Kysyin heinäkuun alussa blogissani, mikä on parasta Turussa ja mitä sinä haluaisit kertoa Suomen vanhimmasta kaupungista. Maanittelin paljastamaan omat mansikkapaikat ja jakamaan muillekin parhaat Turku -vinkit.

Kiitos kaikille kommentoijille! Lukiessani vinkkejänne upea kotikaupunkimme oikein hehkui edukseen.

Tässä lukijoiden parhaita vinkkejä:
Päivin Turkua parhaimmillaan on iltakävely kauniisti valaistun joen rannalla, aamukahvi kesäaamuna Kauppatorilla sekä hyvä illallinen yhdessä Suomen parhaista ruokaravintoloista.

Tuula esittelisi jokirannan ja veisi vieraansa kävelylle kaikille seitsemälle kukkulalle, Jounin mukana taasen pääsisi kauniina kesäpäivänä Aurajoen vierasvenesataman terassille.

Tiina vinkkasi pyöräily- ja patikointireiteistä Aura- ja Raisionjokien varrella sekä kertoi Raisionjokivarren mahdollisuuksien parenevat vielä syksyllä kun reitti Ruissalon sillanpielestä Pansiontielle valmistuu. Ruokakulttuurista Tiinan suosikkeja olivat omaa jäätelöään valmistavat kahvilat: Harmonian, Gelateria Nuvolen ja Piccola Cantinan (Sergio’s).

Myös Jarnon vinkissä jokiranta ja sen ulkoilumahdollisuudet nousivat esiin – aamulla lenkkeilyn tiimoilta ja illalla jokilaivojen parissa. Jarno suositteli myös Kakolaa sekä Turun Linnaa.

Riitun sydämen taasen on vienyt Kuuvan nokka: ”Kesällä ja talvella. Eväät, lämmintä/kylmää juomaa, kertakäyttögrilli ja viltti tai kaks mukaan. Kauniimpaa ei löydä”.

Mervin mukaan turistin tulisi viipyä Turussa pidempään: ”Ravintolamaailman suhteen iskee puolestaan runsaudenpula, täällä on niin hyviä ravintoloita että vieraan soisi sen puolesta viipyvän ainakin kolme viikkoa. Ruoansulatuksen edistämiseksi määräisin lepoa vaikkapa Park Hotellin vähän erilaisessa miljöössä, kävelyä lukuisissa puistoissa ja Kuuvuoren portaissa, uintia maauimaloissa sekä käyntiä ihanassa kirjastossa.”

Merja kehui Kauppahallin, Förin, ravintola Koulun ja jokirannan olevan Turun helmiä.

Minna matkaisi Ruissaloon, jonka pitsihuvilat ja niityillä, aivan kaupungin tuntumassa laiduntavat lehmät sekä lampaat tekisivät taatusti vaikutuksen puhumattakaan merestä, joka Minnan sanoin jo itsessään on ainutkertainen taideteos.

varförparis

Iso kiitos vielä kerran kaikille omat Turku-vinkkinsä jakaneille!

Onnettarena toiminut VisitTurku-tiedottaja Miia Alhanen arpoi kaikkien vastanneiden kesken Ravintola Paninin lahjoittaman kahden hengen illalliskortin. Arpa suosi tällä kertaa Jarnoa.

Mielenkiintoisemmasta vinkistä Miia palkitsi kahden hengen Turku -kiertoajelulla Mervin.

– Mervi vinkkaa sellaisista jutuista, jotka eivät heti osu kävijän silmiin: pieni Park Hotel, Kuuvuoren portaat, maauimalat. Lisäksi mahtavaa huomata, että osa vinkeistä kuten puistot, Ruissalo ja kirjasto, ovat niitä tavallisten turkulaisten käyttämiä juttuja, jotka kaiken lisäksi ovat kävijälle maksuttomia, toteaa Alhanen valintakriteereissään.

Onnittelut voittajille ja loppukesän aurinkoa ihan kaikille!

-Tanja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *