Hörppyi ja herkkui

The Cow:n Janette Bertenyi kisaa keskiviikkona ensimmäisissä drinkkikilpailuissaan

Keskiviikkona kisataan parhaasta aquavit-cocktailista

Keskiviikkoillalla Bar 4:ssä eli Nelosessa kilpaillaan siitä, kuka tekee Suomen parhaan aquavit-cocktailin. Kisan kaksi parasta edustavat Suomea toukokuussa pohjoismaiden finaalissa Oslossa.

Arcus Finland Oy:n järjestämän drinkkikilpailun finaaliin ovat ennalta lähetettyjen reseptien perusteella valikoituneet kahdeksan baarimestaria, joista Turun mainetta cocktailkaupunkina pitävät yllä The Cow:n eli Lehmän Janette Bertenyi ja Ossi Lemmetty.

– Ensimmäinen drinkkikilpailuni jännittää kyllä, enkä häpeä myöntää sitä. Ja jos niin upeasti kävisi, että olisin kärjessä, lähtisin ylpeydellä Osloon edustamaan Suomea ja etenkin Turkua, Janette Bertenyi tiivistää tunnelmiaan kilpailun aattona.

Niin Bertenyi kuin kollegansa Ossi Lemmettykin ovat innoissaan mahdollisuudesta kisata yhdessä.

– Kannustamme toinen toisiamme. Kivaahan se olisi jos palkinto tulisi Turkuun ja meidän baariin, mutta olemme keskiviikkona erittäin kovassa seurassa, Lemmetty summaa.

Monesti kansainvälisten baarimestarikilpailujen Suomen loppukilpailut käydään Helsingissä, mutta Arcus Finland halusi tuoda vuoden tärkeimmän kilpailunsa Turkuun.

– Turku ja Turun saaristo ovat aquavitille ominta aluetta Suomessa. Saaristolaisruoka ja aquavit ovat kuin luotuja toisilleen, kertoo Arcuksen edustaman Linie Aquavitin cocktail ambassador Jani-Pekka Hiltunen.

– Ravintoloiden välinen erittäin hyvin toimiva yhteistyö kuitenkin suht pienellä alueella, sekä korkeasta laadusta tinkimättömyys ja uskollisuus omalle tekemiselle näkyy ja maistuu, kuvailee Hiltunen Turun ravintolamaailman vahvuuksia.

Hiltunen itse oli viime syksyn Food&Funissa Anniskelukahvila Tiirikkalassa vierailevana baarimestarina ja sijoittui mieleenpainuvine drinkkeineen jaetulle toiselle sijalle cocktailbaarien välisessä kisassa.

Linie Aquavitin ympärille rakennetussa drinkkikisassa kilpailijat ovat hakeneet innostusta norjalaisen Linie Aquavitin kypsytykseen liittyvästä pitkästä merimatkasta maailman merillä. Juoman lisäksi tuomaristo arvostelee myös inspiraation ja tarinan drinkin takana sekä baarimestarien englanninkielisen presentaation ja esiintymisen kilpailutilanteessa.

Kilpailun päätuomarina toimii oslolaistaustainen Monika Berg, joka on yksi skandinavian huippubaarimestareista ja mixologeista.

 

Linie – The Journey – cocktailkilpailun finalistit:

Samppa Kangasjärvelä, Trillby & Chadwick. Helsinki
Matias Parkkinen, Bronda. Helsinki
Mikko Karjunen, Grotesk Bar. Helsinki
Ossi Lemmetty, The Cow. Turku
Tony Kovalov, The Cock. Helsinki
Erkki Tammiste, A21 Dining. Helsinki
Jenny Vaenerberg, Masu Asian Bistro. Tampere
Janette Bertenyi, The Cow. Turku

Kilpailu alkaa klo 18 Bar 4:ssa osoitteessa Kristiinankatu 4 ja sinne on vapaa pääsy.
Ikäraja 18 vuotta.

-Tanja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *