Hörppyi ja herkkui

Markus Sillanpää.

E.Ekblomin Sillanpää taistelee tänään maailmanmestaruudesta

Turkulaisen ravintola E.Ekblomin baarimestari Markus Sillanpää mittelee tänään drinkkien teon maailmanmestaruudesta Bulgarian Sofiassa.

Tuore suomenmestari Sillanpää on Sofiassa kovassa seurassa, sillä samassa Long Drink -kategoriassa on mukana parikin entistä maailmanmestaria.

Markus Sillanpää.
Markus Sillanpää.

– Omien laskujeni mukaan olen tehnyt kisasuoritukseni sata kertaa, joten ainakaan harjoituksen puutteeseen drinkkien tekoni ei kaadu, sanoo Sillanpää. Hän kertoo treenanneensa päivittäin sekä ennen että jälkeen työvuoron.

Kansainvälisen baarimestariyhdistys IBA:n järjestämissä MM-kisoissa kullekin osaanottaja maalle arvottiin tietyt tuotteet, joita kilpailijan tulee käyttää. Sillanpään kohdalle osui konjakkipohjainen appelsiinilikööri Grand Marnier.

– Appelsiiniliköörin kanssa sopii hyvin hedelmäinen ja vaniljainen jenkkiviski Maker’s Mark, jota käytän toisena pääraaka-aineena. Minulla on myös sekä juomassa että koristeessa appelsiinia ja greippiä. Näin saan molempien tuotteiden parhaat puolet esiin, Sillanpää taustoittaa.

MM-kisoissa juomat tehdään kansainvälisillä mitoilla, jotka ovat Suomen alkoholilainsäädäntöä suuremmat. Tämä sopii Sillanpäälle, sillä kun alkoholeja saa käyttää hieman enemmän, näiden täyteläisyys korostuu, hän kertoo.

– Lähden tottakai voittamaan maailmanmestaruuden, mutta tällä tasolla mitalikin on voitto, summaa Sillanpää.

Hörppyi ja herkkui toivottaa Markus Sillanpäälle onnea ja pitää peukut pystyssä.

-Tanja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *