Hörppyi ja herkkui

Anna Hanskille perheen kanssa syöminen on ykkösjuttu

Anna Hanskille perhe ja yhdessä syöminen ovat ykkösiä

Kiireistä keikkaelämää viettävälle Anna Hanskille ja Hanskin sisaruksille yhdessä syöminen ja läheisten tapaaminen ovat se juttu. Ja vaikka joka sunnuntainen Sister’s lunch ei aina onnistukaan, tapaavat Hanskit vähintään kerran kuukaudessa.

–  Alunperin meillä oli siis kunnianhimoinen ajatus syödä yhdessä joka sunnuntai, Anna Hanski naurahtaa. Niin ja se Sister’s lunch – meillähän on myös yksi poika joukossamme, jatkaa Anna hymyillen viitaten veljeensä Janukseen.

Me Hanskit – nimeä kantavalla konserttikiertueella parhaillaan olevat Anna, Janus ja Pinja sekä neljäs sisarus Petra ja sisarusten äiti Isa kokoontuvat vähintään kerran kuussa toistensa luokse syömään. Hanskien perhe on laajentunut käsittämään puolisoiden ja sisarusten lapsien lisäksi myös serkkuja.

–  Parhaimmillaan meitä on ollut kuusitoistakin saman katon alla. Sen porukan kanssa vierähtää jo tunti jos toinenkin. Ja vaatiihan se vähän järjestelyja, kaikki eivät mahdu pöydän ääreen samaan aikaan. Tärkeintä on kuitenkin, että näemme toisiamme ja lapsiamme.

–  Pyrimme kokkaamaan ruokaa, jota kaikki voisivat syödä. Siinä on omat haasteensa, kun yksi on vegaani ja yksi ei syö sitä eikä toinen tätä, mutta niinhän se nykyään menee. Liha, kala tai kana on helppo laittaa tarjolle erikseen, Anna toteaa.

 

–  Emme ota paineita ruuanlaitosta vaan kokata voi vaikka linssikeittoa, jos siltä tuntuu.

–  Itse tein viimeksi ”nyt kaapit tyhjäksi” -teemalla intialaisittain maustettua kasvispataa. Minulla on siis mausteita ja ruokaa vaikka ydintuhon varalle, Anna nauraa ja jatkaa rakastavansa ruokakaupassa käymistä.

–  Tuon matkoiltakin aina tuliaisiksi ruokaa sekä mausteita. Syön tosi terveellisesti ja olen kiinnostunut ruuasta. Eihän se pahaa tee katsoa, mitä suuhunsa laittaa. Toisinaan minulla on reissussa omat eväät mukanani ja raakaravintopatukoita löytyy aina varuiksi kassista.

Tänä keväänä Annaa nähdään ja kuullaan paitsi Me Hanskit -konserttikiertueella myös Viking Amorellalla, messuilla ja hyväntekeväisyyskonsertissa Savoy -teatterissa. Lisäksi energinen nainen pyörittää muskaria ja valmistautuu ensi kesänä Hämeenlinnan kesäteatterissa esitettävään Suklaasydän musikaaliin.

–  On pakko syödä hyvin, liikkua ja nukkua riittävästi, muuten ei jaksa. Laivakeikoilla käyn joka päivä salilla ja jos mitenkään mahdollista, käyn satamassa ollessamme lenkillä.

Lopuksi on pakko kysyä Annalta, maistuuko Kotiviini?

–  En ole koskaan juonut sitä, en edes kotiviinin suosion hurjimpina vuosina, Anna nauraa. Valkoviiniä ja roseeta nautin silloin tällöin, mutten ole mitenkään valveutunut viinien suhteen. Drinkeistä suosikkini on Kir Royal, mustaherukkalikööriä ja kuohuvaa. Tosin, usein valitsen juomaksi kyllä vischyn.

 

50 vuotta tie päällä! – Dona Donasta Kotiviiniin.

Me Hanskit – juhlakonsertti Turussa keskiviikkona 22.2. klo 19 Sigyn -sali. Linnankatu 60.

-Tanja

1 kommentti

  1. Kivaa lukea näitä tarinoita tunnetuista ihmisistä ja ruuasta. Tällä Anna Hanskilla on arvot kohdallaan, Kaikkea hyvää Annalle!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *