Höperöt pöperöt

Salmiakkinekut

Salmiakkinekut

Sain tilaisuuden osallistua Vuoden makein herkku -bloggaajahaasteeseen, jossa tehtävänä oli kehitellä resepti tummista sokereista ja siirapeista. Inspiroiduin luettuani muscovadoruokosokerin ja -siirapin makuvivahteen olevan hyvin lakritsinen – ja siitäpä sainkin sitten idean näihin salmiakkinekkuihin. Makua buustaamaan käytin Apteekin Salmiakki -mixeriä, joka myös värjää nekkumassan pikimustaksi.

Knoppitietona mainittakoon, että muscovadosiirapin ja -sokerin juuret ovat aurinkoisella Mauritiuksella. (Siitä paikasta minulla on sekä hyviä että huonoja kokemuksia, mutta se onkin sitten jo ihan oma tarinansa..)

[resepti]

SALMIAKKINEKUT (n. 10 kpl)

2,5 dl tummaa ruokosokeria
1,5 dl siirappia
1dl Apteekin salmiakki -mixeriä (löytyy nimensä mukaan mm. apteekeista)
1,5 dl kuohukermaa

Lisäksi:
sokeria
nekkutikkuja
leivinpaperia

Täytä korkeareunainen astia sokerilla.
Leikkaa leivinpaperista 10 x 10 cm paloja. Muotoile neliöt kartioiksi ja kiinnitä tarvittaessa teipillä. Upota kartioiden kärjet sokeriastiaan.

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä välillä sekoitellen kunnes seos on saennut ja se on 120-asteista. (Ellei sinulla ole paistolämpömittaria, tiputa hieman nekkuseosta kylmään vesilasiin. Kaada sitten vesi pois. Jos massa on muovailtavaa, se on valmista.)

Lusikoi valmis seos kartioihin. Työnnä keskelle tikku.

Anna massan jäähtyä. Nekut ovat valmiita!

Vinkki: Saat nekuista kivoja jouluviemisiä pakkaamalla ne sellofaaniin ja koristelemalla kauniisti.

Herkullisia hetkiä,

T: Virve
[/resepti]

P.s. Jos pidit reseptistäni, voit käydä äänestämässä sitä – ja voittaa samalla itsellesi ihanan, punaisen tehosekoittimen! Äänestys löytyy täältä. Onnea arvontaan! 🙂

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *