Höperöt pöperöt

Minttukaakaon makuinen suklaakakku

Minttusuklaamoussekakku_by_VirveJoulusuklaat sujahtavat mukavasti minttukaakon makuiseen moussekakkuun. Tämä kakku ei ole kaikista helppotekoisin, mutta onneksi sen voi tehdä jo hyvissä ajoissa valmiiksi pakastimeen odottelemaan herkutteluhetkiä. Lisäksi kakku on gluteeniton, joten se sopii myös keliaakikoille.

 

-Virve

 

[resepti]

Minttusuklaamoussekakku

 

Pohja:

1 ps (125 g) hasselpähkinärouhetta
3 kananmunanvalkuaista
1½ dl sokeria

Täyte:

3 kananmunaa
150 g tummaa suklaata
2-3 rkl minttulikööriä
1 tlk (2 dl) vispikermaa

Koristeluun:

n. 50 g tummaa suklaata

 

Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Jauha pähkinärouhe hienoksi morttelissa tai monitoimikoneella.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vatkaten. Sekoita joukkoon pähkinäjauhe. Levitä seos tasaisesti vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista. Jäähdytä pohja ritilällä. Puhdista vuoka ja kiinnitä pohjalle uusi leivinpaperi.

Valmista täyte. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaapalat vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa keltuaiset suklaan joukkoon. Lisää minttulikööri ja sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto suklaaseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdot keskenään.

Siirrä pähkinämarenkipohja takaisin irtopohjavuokaan. Kaada suklaamousse päälle. Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään 4 tuntia. Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista ja koristele suklaalastuilla.

Vinkki! Ylimääräiset keltuaiset voit käyttää vaikkapa vaniljakastikkeeseen tai jouluiseen pullataikinaan.

[/resepti]

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *