Höperöt pöperöt

Mangonauhat

Mangonauhat

Mangonauhat
Kuvat & teksti © Virve Nyyssönen

Kokeile viikonlopun makupaloiksi sesongin hedelmästä tehtyjä naposteltavia nauhoja. Nämä ovat sallittua herkkua joka sisältää vain sitä itseään: mangoa. Ei lainkaan ylimääräisiä lisäaineita tai lisättyä sokeria!

Jos pidät kuivatuista mangoista, pidät taatusti myös näistä.

Mangojen koot vaihtelevat kovastikin, mutta perusperiaatteena voi pitää, että tarvitset mangoja n. 700g/per levy. Vähemmällä määrällä nauhoista tulee paperinohuita, suuremmalla helposti liian paksuja.

Jos omistat kiertoilmauunin, on ekologisempaa kuivata kerralla useampi levy. Tämä ohje on 2 pellilliselle.

Mangot

[resepti]Mangonauhat

3 kypsää mangoa (n. 1400g)

Valmistus:

Leikkaa mangojen hedelmäliha kuutioiksi ja soseuta tehosekoittimessa.

Levitä mangosose leivinpaperilla (tai silikonialustalla) vuoratuille uunipelleille 3-5 mm paksuksi, tasaiseksi levyksi. Kuivata mangomassaa 80 asteessa n. 4h ajan, tai kunnes massa on selvästi kuivahtanut, mutta edelleen taipuisan nahkeaa. Anna levyjen hieman jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperi. Leikkaa nauhoiksi. Säilytä valmiita nauhoja kuivassa paikassa.

Maistuvaa viikonloppua,

Virve
[/resepti]
Vinkki!

Vaihtelua makuun saa maustamalla massan vaikkapa sitruunalla tai chilillä. Napostelun lisäksi nauhanpalat sopivat nakattavaksi esim. myslin sekaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *