Höperöt pöperöt

Kesä! = Jäätelö!

Jäätelö
Teksti & kuva © Virve Nyyssönen

Haaveilimme sisarusteni kanssa lapsina jäätelökoneesta. Sellainen meille lopulta ostettiinkin, mutta parin vaivalloisen (ja sotkuisen) kokeilukerran jälkeen värkkine unohtui komeron perälle pölyä keräämään. Reseptitkin olivat hyvin monimutkaisia: piti erotella kananmunan osia toisistaan, keittää vaniljatankoja, vatkata ja jäähdyttää.

Tämän ohjeen nerokkuus piileekin juuri sen yksinkertaisuudessa. Herkku onnistuu aloittelijaltakin, eikä vaadi tavallista vispilää kummempaa laitearsenaalia. Hieman kärsivällisyyttä toki tarvitaan, sillä jäätelö tekeytyy pakastimessa yön yli.

Kun helle hellii, niin jäätelö jäähdyttää. Nyt kannattaa siis hyödyntää tuoreet marjat ja pyöräyttää koko perheelle maistuvaa viilennystä näihin kauan kaivattuihin, aurinkoisiin kesäpäiviin!
[resepti]

Jäätelö

4 dl vispautuvaa kermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
mansikoita (tai muita marjoja, pähkinöitä tms.)

Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja paloitellut mansikat. Sekoita. Pakasta yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään hieman ennen tarjoilua.

[/resepti]

Vinkki!
Kondensoitu maito on todella makeaa, joten edes sokeria ei tarvita. Limenmehu piristää mukavasti makua, joten sitä voi lisätä niin halutessaan. Avaamaton maitopurkki säilyy vuosikausia. Sitä ja kermaa kannattaa siis aina olla varastossa.

 

Juttu on kesäuusinta ja julkaistu alun perin 17.8.2015.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *