Eat & Go

Yrttinen tuorejuusto on herkkua

Tarjosin tätä yrttistä tuorejuustoa loppukesän rapujuhlissani. Tuorejuustoni oli menestys, eikä välttämättä olisi kaivannut edes leipää tai rapuja kaverikseen. Juusto maistui niin hyvältä myös sellaisenaan.

Käytin tähän libanonilaisen Labneh-tyyppisen tuorejuuston valmistukseen kermaista hera- ja proteeinipitoista turkkilaista jogurttia. Juustoni yrteiksi valitsin voimakkaita makuja suoraan omasta puutarhastani, ja makua täydensin vielä aromikkaalla valkosipulilla.

Tuorejuusto on helppo valmistaa ja se on nopean valmistusmenetelmänsä ansiosta syöntivalmista jo parissa päivässä. Juuston notkea levitettävyys perustuu juustomassaan osittain jäävästä mineraali- ja entsyymipitoisesta herasta. Hera on juuston siivilöinnin aikana maidosta erottuvaa nestettä.

Yrttejä juustoon kannattaa valita oman mieltymyksen, maun ja niiden saatavuuden mukaan. Yrttivalikoimaa voi ihan yhtä hyvin muokata myös tilaisuuden teemaan ja tunnelmaan sopivaksi täsmäjuustoksi. Makeamman version saa lisäämällä raaka-ainelistaan vähän hunajaa tai pähkinöitä.

Valmiin juuston voi viimeistellä tuoreilla yrteillä ja näyttävillä laventelin tai oreganon kukinnoilla.

-Mikko

 

Yrttinen tuorejuusto

500 g turkkilaista jogurttia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 raastettu valkosipulin kynsi
1 rkl silputtua tuoretta minttua
1 rkl silpututta tuoretta basilikaa
1 tl tuoretta timjamia

Tee näin;
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pane jogurtti valumaan kaksinkertaisella harsokankaalla vuorattuun siivilään. Peitä kelmulla. Nosta siivilä tyhjän astian päälle, johon jogurtista irtoava neste voi valua. Nosta jääkaappiin. Valuta massaa jääkaapissa kaksi vuorokautta. Aseta juusto tarjoiluastiaan ja koristele.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *