Eat & Go

Pop up-ravintola Kielon teemana satavuotias Suomi

Keväällä tarjoilijoiksi ja kokeiksi valmistuvien opiskelijoiden pop up -ravintolan ruokien maistelutilaisuus alkoi leppoisasti rytmisen musiikin tahdittamana. Iloinen opiskelijajoukko toivotti minut tervetulleeksi ensi viikolla Turun ammatti-instituutin ravintola Aninkaisissa avattavan pop up – ravintolan promoon.

Kyseessä on ammatillisten opettajien Sari Jorosen ja Pia Venäläisen kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden yhteinen voimannäyte – ikioma pop up-ravintola. Pop up-ravintola on samalla kolmivuotisen opiskelu-urakan päätös ja viimeinen näyttö omasta ja ennen kaikkea yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa tuotetusta osaamisesta.

Osaamista on hankittu kolmivuotisen koulutuksen aikana sekä koulussa että työssäoppimalla ihan oikeissa ravintoloissa. Opiskelijoilla on ollut vapaat kädet ideoida ja toteuttaa ravintolan menu, koristelu ja markkinointi.

Pop up -ravintolan teemaksi valikoitui monien ideoiden kautta yhteisenä kompromissina ajankohtainen Suomi 100-vuotta –teema.

Vaikeinta oli löytää teeman keksimisen jälkeen yhteinen konsensus teeman toteutuksesta monien hyvien ideoiden joukosta, kertovat kokkiopiskelijat Anni Peräkylä ja Aada Hallikainen. Tarjoilijaluokan Shahd ja Katariina komppaavat vieressä ja myöntävät oppineensa projektin myötä arvostamaan myös muiden mielipiteitä.

Timo Lehti, Jesse Suomi innostuneina valmistelemassa ruokia. Takana Aleksi Antikainen.

Opiskelijat halusivat tuoda perinteiseen Suomi-teemaan uusia makuja ja uutta twistiä. Niinpä heidän pop up–ravintolassa esimerkiksi kuha tarjoillaan salmiakilla maustetun fenkolin kera ja kardemummainen Ahvenanmaan pannukakku on saanut seurakseen vadelmahilloketta ja tervalla maustettua kermavaahtoa. Myös ravintolan sisustukseen on luvassa uusia sisustusratkaisuja perinteisen sinisen ja valkoisen värin lisäksi.

Poron sisäfilettä vadelma-boysenmarjakastikkeella
Kuha-annos salmiakkitwistillä
Maistelumenuun väliruoan maustaa palsternakka ja lakka
Ahvenanmaan pannukakkua vadelmahillokkeella ja tervan makuista kermavaahtoa.

 

Pop up -ravintola haluaa palvella kaikkia asiakkaita. Vegaanista ruokavaliota noudattavia asiakkaita ja lapsia on muistettu omilla ruoilla ja ruokalistalla. Itse koin houkuttelevana vaihtoehtona mahdollisuutta erillisen useamman ruokalajin maistelumenuun tilaamisesta. Maistelumenuun hinta luvataan pidettävän kohtuullisena.

Opettajille opiskelijoiden Pop up- projektin toteuttaminen on ollut mieluista työtä, sillä heidän ei ole  tarvinnut puuttua juuri ollenkaan opiskelijoiden suunnitelmiin ja käytännön toteutukseen.

Käytännön toteutus  on sujunut opetuskeittiössä mallikkaasti vaikkapa nuorten oman musiikin tahdittamana. Musiikki saakin soida keittiössä, sillä opettajan mielestä ruoasta tulee paljon parempaa kun on hyvä fiilinki.

Opiskelijoiden suunnittelema menu ja niihin sopivat juomasuositukset ovat tarjolla Ravintola Aninkaisen pop up -ravintola Kielossa 7.-10.3. ja kattaukset ovat klo 17 ja 20. Varauksia ja tiedusteluita ravintolaan voi tehdä sähköpostitse osoitteella ravintolakielo@gmail.com. Ravintolan osoite on Aninkaistenkatu 7, Turku.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *