Eat & Go

Kolmen komponentin kesäsmoothie

Kolmen komponentin kesäsmoothie on helppo valmistaa ja sopii kesän viilentäväksi juomaksi nautittavaksi vaikka ulkona piknikillä. Luonto on vihreimmillään näin alkukesästä ja myötäilee tämän trendikkään juoman vihreää väriä.

Vihreä smoothie on yksinkertainen ja maistuva kolmen komponentin kombo. Juoman komponentit muodostuvat kolmesta perusraaka-aineesta; lehtivihreästä, hedelmästä ja nesteestä. Raaka-aineita vaihtelemalla smoothie maistuu aina. Juomaan voi halutessaan vielä lisätä kehoa ja mieltä virkistäviä superfoodeja lisukkeeksi tai koristeeksi.

Tämä on smoothie, josta voi tulla mielettömän riippuvaiseksi!

Alla oleva simppeli kaava on helppo muistaa, ja  smoothien valmistaminen onnistuu kätevästi myös aloittelijalta. Kaikki mitä tarvitset tämän smoothien valmistamiseen ovat tässä; hyvä blenderi, avoin mieli sekä tietenkin halu nauttia terveellisistä ja hyvää tekevistä raaka-aineista.

Smoothien peruskaava on seuraava:

1 dl lehtivihreää + 1 dl nestepohjaa + 1,5 dl hedelmää

 

Raaka-aineiden ravintoarvot lupaavat pelkkää hyvää. Lehtivihreä sisältää korkealaatuisia aminohappoja, tärkeitä mineraaleja, vitamiineja, antioksidantteja ja hyödyllisiä phyto-ravintoaineita.

Phytoravintoaineet ovat kasvispohjaisia kehon immuunisysteemiä  tukevia kemikaaleja, jotka edistävät terveyttä ja pitkäikäisyyttä. Smoothieen sopivia, lehtivihreää runsaasti sisältäviä kasveja ovat mm. pinaatti, lehtikaali, pinaattikiinankaali, Romaine-salaatti, lehtimangoli ja voikukka.

Omassa ohjeessani käytin pakastettuja pinaatinlehtiä lehtivihreänä ja nesteenä käytin puolet mantelimaitoa ja puolet maustamatonta kefiiriä. Hedelminä käytin tuoreena pakastettua ja paloiteltua banaania sekä kaupasta ostamiani pakastemangon paloja. Nesteenä voi halutessaan käyttää mantelimaidon ja kefiirin asemasta myös tavallista vettä, kookosvettä ja kookosmaitoa. Hedelminä voi vaihdella esimerkiksi marjoja, appelsiinia, päärynää, omenaa, avokadoa tai vaikkapa mansikoita.

Lisäämällä juomaan vielä siemeniä, öljyä tai jauheita voidaan korostaa smoothien superfood -ominaisuuksia. Lisäsin omaan smoothieen chia-siemeniä ja hunajaa.

Superfoodina tunnetut chia-siemenet sisältävät terveellisiä kuituja, antioksidantteja, kalsiumia sekä omega-3-rasvahappoja. Hunaja antaa smoothielle makeuden ja hunajan antioksidantit tukevat elimistön luonnollista vastustuskykyä.

Vinkki: Voit pienentää raaka-aineiden jättämää hiilijalanjälkeä ja korostaa aitoa makua käyttämällä juoman hedelmänä alkukesän kotimaista raparperia. Keitä noin 4 dl paloiteltua raparperia ja 1 dl sokeria hilloksi ja saat noin 1,5 dl vastaavan määrän raparperihilloketta käytettäväksi juoman hedelmänä. Voit lisätä juoman makeutta vielä halutessasi hunajalla.

Mukavaa ja rentouttavaa juhannusta!

– Mikko

Lähde: http://simplegreensmoothies.com/green-smoothie-101
mantelimaitoshaker2Chai

Vihreä kesäsmoothie

1 annos

½ dl makeuttamatonta mantelimaitoa
½ dl maustamatonta kefiiriä
½ dl jäädytettyä mangon paloja tai raparperisurvosta
1 dl pakastepinaatinlehtiä
1 jäinen paloiteltu banaani
1 rkl chia-siemeniä
1-2 rkl hunajaa

1. Lisää blenderiin ensin pinaatti ja neste ja sekoita keskenään
2. Lisää banaani, mango, chia-siemenet ja hunaja sekä sekoita uudelleen.
3. Juoma on valmis nautittavaksi!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *