Eat & Go

Talviunesta herättävä raakapuuro

Kevät ja sen myötä ulkona lisääntyvä valo haastaa elimistömme kilpaan energisyydestä talviunesta heräävän luonnon kanssa. Joskus kuitenkin tuntuu siltä, että meidän ihmisten elimistö jää kirkkaasti toiseksi tässä kilvassa. Olo on kuin osa kropasta olisi jäänyt jonnekin nukkumaan vielä talviunta. Väsyttää vaikka nyt oikeammin pitäisi jo piristää.

Vuodenaikojen vaihteluista johtuvaa kehon toipumisprosessia voi onneksi vähän avittaa nauttimansa ravinnon osalta .

Talven aikana tavaksi tulleen joka aamuisen harmaan kaurapuuron voi sujuvasti vaihtaa kevään väreihin paremmin sointuvammaksi raakapuuroksi.

Raakapuuro on hyvä valinta myös siksi, että sen voi näppärästi valmistaa edellisenä iltana. Näin aamun kevätväsymys ei muodostu niin helposti tekosyyksi jättää terveellinen aamiainen väliin.

Raakapuuron ainesosiksi kannattaa valita – vihreän kevään värin lisäksi – mahdollisimman paljon virkeyttä ja terveyttä edistäviä ainesosia.

Yksinkertaisimmillaan raakapuuro on helppo valmistaa seuraavan kaavan avulla;
1 dl kaurahiutaleita + 1 dl nestettä + 1 dl massaa + 1 rkl makua ja laittaa puuro tekeytymään yön ajaksi jääkaappiin.

Käytin omassa ohjeessani nesteenä maitoa ja massana luonnonjogurttia. Maun ja vihreän värin sain aikaiseksi sekoittamalla erillisessä astiassa hunajan ja viherjauheen keskenään, jolloin siitä voi ruokalusikan avulla tehdä vaikka haluamansa pirteän kuorrutteen puuron päälle. Viherjauhe on ravinnerikkaista viherkasveista – kuten spirulinasta, vehnänoraasta, klorellasta ja lehtikaalista – koostuva jauhemainen supersekoitus.

Puuroon voi lisätä oman fiiliksen mukaan myös pakastimessa jäljellä olevia viime kesän marjoja. Superfoodina tunnetut chia-siemenet parantavat kaiken muun hyvän lisäksi kivasti puuron rakennetta herkullisemmaksi.

Kivaa kevättä!

-Mikko

yleiscover

Keväinen raakapuuro

2-3 annosta
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa
1 dl luonnonjogurttia
1 rkl chia-siemeniä
1/2 dl puolukoita
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl viherjauhetta

Pyöräytä lusikalla maito, jogurtti, kaurahiutaleet ja chia-siemenet keskenään sekaisin ja laita tekeytymään yöksi jääkaappiin.

Sekoita ennen tarjoilua hunaja ja viherjauhe keskenään kulhossa. Lisää juokseva massa joko kevyesti pyöräyttämällä puuron sekaan tai taiteilemalla viherhunajasta lusikan avulla  valuttamalla haluamasi kuorrute.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *