Eat & Go

Kesäinen tomaattipiirakka

Tämä kesäinen piirakka on oikea kesäpäivän ilopilkku, joka sopii tarjottavaksi sekä lämpimänä että kylmänä. Kotimaiset kasvikset ovat juuri nyt parhaimmillaan ja siksi sesongin raaka-aineita kannattaa hyödyntää piirakan täytteitä valittaessa. Täytteitä voi vaihdella sen mukaan, mitä kaapista tai puutarhasta löytyy.

Piirakka sopii mainioksi tarjottavaksi osana rentouttavaa kahvihetkeä tai viinilasillisen seurana hersyävän hauskoissa illanistujaisissa. Piirakka kulkee myös kätevästi piknik-korissa mukaan otettavaksi kesäretkelle tai uimarannalle.

Kesäterveisin,
-Mikko

Tomaattipiirakka

4-6 hengelle

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/2 tl suolaa

Aloita pohjan tekeminen nyppimällä jauhot ja voi kulhossa. Lisää suola ja vesi jatkuvasti sekoittaen. Purista massa palloksi ja painele taikina noin 20-25 cm:n kokoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen lisäämistä.

Täyte:
200 g vuohenjuustoa
1 dl kermaa
1 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2-1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl pilkottua kevätsipulia
1/2 dl tuoretta ruohosipulia
1/2 dl pilkottua lehtipersiljaa
6-7 tomaattia viipaloituna
1-2 valkosipulin kynttä
3 munaa
2 tl valmista pestoa

Sekoita kulhossa yhteen kaikki täytteen ainekset. Ota piirakkapohja jääkaapista ja pistele piirakan pohjaan haarukalla reikiä. Esipaista piirakkapohja 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Ota pohja uunista ja lado viipaloidut tomaatit vuoan pohjalle. Kaada täyte tomaattien päälle ja paista piirakkaa vielä 200 -asteisen uunin alatasolla n. 30-40 minuuttia kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Tarjoa valmista piirakkaa lämpimänä salaatin kanssa.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *