Ristiveto

Vuoden viisi hyvää

1. Ahdistus ja uupumus ovat hellittäneet, harhauskomukset olosuhteiden uhrina olemisesta haihtuneet. Jaksan tarttua yhteen epäkohtaan kerrallaan ja tehdä sen muuttamiseksi sen verran kuin osaan. Ja jaksoin kieltäytyä arkkipiispaehdokkaiden julkisesta kannattamisesta, kunnes tiesin, keitä kaikkia on ehdolla.

2. Uuden puhelimeni aloitusnäyttöön valmiiksi asennettu askelmittari kertoo, että linja-autoillessa liikuntaa kertyy aika sopiva määrä. Lakkasin potemasta syyllisyyttä kuntosalivastenmielisyydestäni. Ensi vuoden haasteena on vielä päästä sopuun äänentoistolaitteiden kanssa.

3. Keräsin sukukuvia ja -tarinoita itseäni vanhemmilta sukulaisilta. Löysin riemastuttavan tuttuja luonteenpiirteitä ja toimintatapoja sukupolvien takaa, elämäniloa ja huolenpitoa aiempien yksioikoisten luonnehdintojen takaa. Aloin nähdä muitakin ihmisiä ennemminkin perielämäniloisina kuin perisyntisinä. Meidäthän on alun perin luotu ihaniksi ihanaan maailmaan!

4. Uuden polven edustaja oppi kävelemään, löytämään sanoja ja päättämään, mitä päälleen laittaa. Monien rakastaman ja ihaileman lienee helppoa jatkaa aurinkoisena olemistaan.

5. Alkoi näyttää siltä, etten minä ole maailman keskus. Hieno homma.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *