Ristiveto

Tämä hetki

Liian monta kertaa olen kuullut kollegoiden toistavan, miten messu on seurakuntaelämän sydän, sen keskus. Pappina työskennelleenä huomasin jatkuvasti ristiriidan tämän toiveen ja todellisuuden välillä. Kävijämäärät viikottaisissa messuissa ovat vähäisiä. Se ei vie pois messujen tärkeyttä tai sanomaa, mutta niiden keskeisyydestä se kertoo jotakin. Keisarilla ei ole vaatteita.

Kirkon keskus ja sydän on joulunaika. Se liikuttaa meissä ihmisissä jotakin. Kerran vuodessa on hetki, jolloin halutaan viettää aikaa perheen ja lähimpien kanssa. Pyhät pakottavat pysähtymään. Joulukeräykset saavat ihmiset jakamaan omastaan. Kirkot täyttyvät. Sana soi jouluradioista. Hetken aikaa haemme rauhaa ja muutosta. Jotakin hyvää.

1 kommentti

  1. Kirkossa rakastetaan kävijämäärien laskemista. Toki ne kertovatkin jostakin, mutta eivät varmaankaan kaikkea. Eikä edes armas Joulukaan pääse pakoon laskevia osallistujalukuja. Ja niin paljon hyvää kuin jouluaikaan toki liittyykin, ei meidän tulisi sulkea silmiämme myöskään siltä, että jo aikaa sitten jouluaika on valjastettu satumaisen tunnelmoinnin ja kaupankäynnin palvelukseen. Jeesus käski viettämään ehtoollista, joulunvietosta hän muistaakseni ei puhunut mitään. Joka tapauksessa, hyvää Joulua.

Kommentointi on suljettu.