Ristiveto

Tahdon kodinhoitajia lisää!

Kuka kuuntelisi perheneuvojaa?! Meidän yhteiskuntaamme tarvittaisiin takaisin sellaiset kodinhoitajat, joita oli ennen 90-luvun lamaa!

Ihmisten elämä on täynnä yllättävää, melko yhtäkkistä avuntarvetta käytännön arjessa.

Pikkulapsivaiheessa, kun vesirokko käy viikosta toiseen läpi perheen lapsia, pelastus olisi kodinhoitaja, joka tekee aikuisen arkitöitä ja hoivaa samalla sairastavia. Nykyään vaaditaan lastensuojeluilmoitus, että jotakin apua voi saada ja pikaisesti ei saa mitään.

Avioerojen yhteydessä on usein hetkiä, jolloin aikuisten voimat ovat aivan lopussa. Silloin kodinhoitajan pari työpäivää perheessä auttaisi eteenpäin: pakastin olisi täynnä valmista ruokaa, lapset olisivat saaneet rauhallisen aikuisen myötätuntoista läsnäoloa edes muutaman hetken päivässä. Ystävät ovat kullanarvoisia, mutta jos heitä ei ole tai he ovat satojen kilometrien päässä, niin apua saa taas vasta lastensuojeluilmoituksen kautta ja odottamalla.

Yksinäisen ihmisen on todella hankalaa vaikkapa kotiutua sairaalasta: muutaman päivän tarvitsisi käytännön apua ja turvaa, mutta ystävillä on oma työnsä tai taas välimatka on liian pitkä. Vanhan mallin mukainen kodinhoitaja auttaisi tässäkin eteenpäin.

Harva asia saisi minut kadulle mielenosoitukseen, mutta kodinhoitajapalvelujen lisäämisen puolesta voisin nousta barrikaadeille!

1 kommentti

  1. Täyttä asiaa ja tässä lisää: Nykyään on ”halpa avohoito” muotia. Jos olet sairas mielenterveyden, vammaisuuden tai vanhuuden sektorilla, ei kukaan varsinaisesti auta. Dementikolla voi pyörähtää kotona päivässä 5 eri ihmistä, jotka pistävät oven perässään oven lukkoon. Tällainen katsotaan suorastaan erinomaiseksi hoidoksi.

    Lähden kaveriksi mielenosoitukseen!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *