Ristiveto

Perheneuvontaa kaikille!

 

 

Kyllä ottaa päähän. Taas yksi säästötoimenpide, jossa meidän kristittyjen pääasia on unohdettu. Vai että perheneuvonta muutettaisiin maksulliseksi kirkkoon kuulumattomille! Perheneuvonta perustuu kaikessa yksinkertaisuudessaan käskyyn ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”. Ei siinä sanota, että rakasta kirkkoon kuuluvia niin kuin itseäsi.

 

Ja että perheneuvontako ei olisi kirkon työtä! Ihmisen kärsimyksen ja hädän jakaminen on Kristuksen esimerkin mukaisesti meidän kristittyjen AINOA tehtävä täällä maan päällä. No okei, voidaan me joskus myös iloita iloitsevien kanssa. Totta kai perheneuvonta voi olla MYÖS yhteiskunnan tehtävä, mutta niin kauan kuin yhteiskuntamme ei ole onnistunut järjestämään riittävästi palveluja, ihmiset kärsivät perheriidoissaan, ja tätä kärsimystä ei kristitty voi ohittaa. Meidän täytyy etsiä lähimmäisemme hyvää, vaikka sitten perheneuvonnan ylläpitämisen kautta.  

 

Voi tietysti olla, että perheneuvonta joskus on pakko kirkossakin laittaa edes jossakin määrin maksulliseksi, sehän riippuu ihan siitä, onko veronmaksajia riittävästi vielä tulevaisuudessa. Mutta ei kirkossa mikään diakoninen palvelu voi olla jäsenpalvelua! Jos maksu tulee, niin se on sitten sama maksu kaikille. Ja jos joku kirkkoon kuulumaton perheneuvonnan asiakas haluaa maksaa palvelusta, niin aina voi tehdä lahjoituksen tai sitten liittyä iloiseksi veronmaksajaksi kirkkoon.

 

Nämä kirkkoon kuulumattomat eivät muuten ole täältä päivätyötä perheneuvojana tekevän näkökulmasta pelkästään ateisteja tai veropakolaisia. Suurin osa on toisiin kirkkokuntiin kuuluvia tai muslimeja. Koulutettu kirkon työntekijä osaa kunnioittaa heidän kaikkien omaa vakaumustaan kristillisen lähimmäisenrakkauden periaatteen mukaisesti.

 

Tervetuloa siis vaan te kaikki parisuhteissa ja perheissä vaivatut perheneuvontaan! Jonotusaika voi joskus tuntua liian pitkältä, mutta silti yritämme tarjota tätä palvelua nimenomaan maksutta. Sillä kaikki on jo maksettu.

2 kommenttia

  1. Veropakolaisia ? Erosin kirkosta koska vastustatte nykyään Suomalaisia arvoja.

  2. Veropakolaisuus ei ollut Sampukalle tärkeä eroperuste, mutta monelle tuntuu olevan. Halusin vain kerran taas muistuttaa, mitä kaikkea verorahoilla tehdäänkään, esimerkiksi perheneuvontaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *