Ristiveto

Ota tärppini ja käy – viisi menovinkkiä Kirkkopäiville

Turussa järjestetään ensi viikonloppuna kaiken kansan kaupunkifestarit, Kirkkopäivät. Omien sanojensa mukaan Kirkkopäivät tarjoaa ohjelmaa kulttuurinnälkäisille, rajojen rikkojille, uskon uudistajille, musadiggareille, keskustelun ystäville, maailmanparantajille ja Sanaa janoaville. Tunnustaudun kuuluvaksi melkein kaikkiin noista viiteryhmistä. Mitä siis valita festariviikonlopun runsaasta tarjonnasta? Ainakin nämä ajattelin tsekata:

1. Paha-pyhä kampanja (Logomo perjantaina klo 10.30)

Kirkon on osattava ja haluttava käyttää nykyaikaisen viestinnän keinoja saadakseen sanomansa kuuluville. Se ei tarkoita nykymaailman kosiskelua, vaan Jeesuksen antaman lähetyskäskyn kontekstualisointia. Joidenkin mielestä sanat ”kirkko” ja ”markkinointiviestintä” eivät kuitenkaan mahdu samaan lauseeseen. Viestinnän ammattilaiset pohtivat Logomossa perjantaina, saako kirkkoa ylipäätään mainostaa ja jos saa, niin miten.

2. Kirkon tulevaisuus – Open Space –keskustelu (Logomo perjantaina klo 16.30)

Evankeliumin kontekstualisointiin liittyy tämäkin tilaisuus. Kirkon tulevaisuuden suunta riippuu paljolti siitä, osataanko seurakunnissa tarjota Jumalan sanaa tavalla, joka herättää kuulijoissa vastakaikua. Sanoma itsessäänhän on ajaton. Mihin suuntaan sinä haluaisit kirkkoa patistella? Keskustelu kirkon tulevaisuudesta on kaikille avoin. Näkemyksiä ja ideoita ovat vastaanottamassa kirkon tulevaisuuskomitean ja kirkolliskokouksen tulevaisuusvaliokunnan edustajat.

3. Raamattu-vinkkibaari (Mikaelinkirkon Ruusuhuone perjantaina klo 13–17 ja lauantaina klo 10–14)

Pipliaseura lupaa kaataa uutta viiniä uusiin leileihin Raamattu-vinkkibaarissa, jossa pääsee tutustumaan muun muassa raamatunkäännöstyöhön ja upouuteen DigiMarkukseen. Minulle kääntäjä-teologina tämä tapahtuma on ihan must.

4. Pekka Simojoki & Exit: 30-vuotisjuhlavuosi (Tuomiokirkkotori lauantaina klo 16.30)

Suomalaisen gospelmusiikin suurmies Pekka Simojoki ja Exit juhlivat Kirkkopäivillä bändin 30-vuotista taipaletta. Nuorisopapin pestissä pääsen laulamaan Simojoen biisejä usein ja sydämeni kyllyydestä, mutta nyt on mentävä kuuntelemaan, miten guru itse vetää Kahden maan kansalaisen.

5. Ekumeeninen kynttilähartaus (Vähätori, perjantaina ja lauantaina klo 21.30)

Tuomiokirkossa lauantai-iltana pidettävä reformaatiomessu houkuttelisi, mutta illantorkkuna taidan valita ekumeenisen kynttilähartauden, jonka eri kirkkokunnat toteuttavat yhdessä. Luvassa on ainakin rukousta, raamatunlukua ja yhteislaulua.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *