Ristiveto

Muutos alkaa minusta

Mieleni oli ollut musta muutaman viikon. Tuntui etten osannut ilmaista itseäni niin että edes joku ymmärtäisi mitä tarkoitin. Hyvät tarkoitukseni ja aikeeni näyttivät yksi toisensa jälkeen raukeavan siihen, että minut ymmärrettiin toisin kuin halusin. Kun kerroin ajatuksistani, sain vastaukseksi erilaisia epäilyksiä ja päinvastaisia mielipiteitä. Aloin vetäytyä omaan rauhaani.

Mutta sitten erään seminaarin esittelykierroksella kuulin jonkun sanovan, että kaikki oli hyvin. Uskoin ja aloin nähdä tilanteeni tosin.

Tietenkään kaikki eivät näe asioita samoin kuin minä. Jotkut epäilykset ovat aivan perusteltujakin. Voin olla rauhassa eri mieltä ja elää niin kuin itse hyväksi näen.

Kun joku minulle tärkeä koettaa selvitä ristiriidoista vaikenemalla minulle, voin niistä huolimatta lähestyä häntä. Kaiken ei tarvitse muuttua toisenlaiseksi. Pieni yhteisymmärrys riittää nyt.

Kun kelpaan itse itselleni, muutkin kelpaavat minulle – ja minä heille, aikanaan ainakin, tai joltain osin.

Kyse on näkemisestä! Jos haluaisin, voisin kai taas alkaa nähdä kaiken synkkänä. Kaivaisin vain ne asioiden nurjat puolet esiin, mitkä joka seikalla taivaan alla on.

Mutta haluan mieluummin luopua raskaista mietteistäni ja nähdä toisin. Vaikka ne olisivat ne kaikista omimmat ja rakkaimmat ajatuskuvioni.

Epäonnistun yhä monta kertaa päivässä ja ihmiset joutuvat pettymään minuun. Se ei onneksi ole koko totuus. Kun asiat eivät mene niin kuin mielestämme hyvä olisi, saatamme hyvinkin joutua oivaltamaan jotakin uutta itsestämme ja elämästä.

Niin näytti käyvän kovin monelle Vapahtajammekin seurassa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *