Ristiveto

Motoristikirkko järjestetään tänäkin keväänä

Viime päivinä on Lietolaiset Facebook -ryhmässä ja Turun Sanomissa käyty keskustelua Liedon motoristikirkon järjestelyistä. Kriittisenä kysymyksenä on, miksei motoristikirkkokulkuetta tänä keväänä järjestetä.

Hienoa, että myös motoristikirkkokulkue koetaan tärkeäksi ja se kiinnostaa. Keskustelussa on tullut esille arvokasta palautetta. Motoristikulkueen symboliarvo on iso ja matka kirkolle on motoristeille tärkeä pyhiinvaellus.

Kulkue on olennainen osa tapahtumaa, hieno ja vaikuttava näky, josta seurakunta on ollut iloinen ja ylpeä. Se on tärkeä motoristeille ja mieluisa näkymä ohikulkijoille: yksi kevään merkki.

Kulkue edellyttää tänä päivänä paljon lupajärjestelyjä ja käytännön organisointia. Toteutuminen vaatii runsaasti vapaaehtoisia ja yhteistyötä myös viranomaisten kanssa. Osa viranomaisistakin on tehnyt työtä vapaaehtoistyönä. Jo useana vuonna on ollut vaikea saada tarvittavaa määrää liikenteen ohjaajia ja järjestysmiehiä. Kulkueen järjestäminen ei siis ole pelkästään seurakunnan käsissä.

Seurakunta haluaa pitää itse tapahtumasta kiinni. Siksi tapahtumaa vuosittain suunnitteleva, myös moottoripyöräilevistä vapaaehtoisista koostuva toimikunta päätyi tänä vuonna ratkaisuun, jossa ennakkotapahtuma järjestetään suoraan Liedossa. Hyvänä pyrkimyksenä on tarjota Liedossa se, mikä on seurakunnan käsissä ja järjesteltävissä, siis paitsi itse messu, myös ennakkotapaaminen, jossa Kupittaan tavoin on hyvää musiikkia ja samat palvelut.

Turvallisuusnäkökulma, jota on myös kritisoitu, on myös todellinen peruste. Joka vuosi tapahtuman palautekokouksissa on käsitelty läheltä piti -tilanteita, vaikka onneksi onnettomuuksilta on vältytty. Huoli näistä on tullut sekä viranomaisilta että muilta järjestelijöiltä, liikenteenohjaajilta, moottoripyöräilijöiltä. Joka vuosi seurakunta saa myös kielteistä palautetta siitä, miten paraati haittaa liikenteen sujuvuutta.

Kaiken tämän summana tänä vuonna Liedon motoristikirkko keskittyy seurakunnan järjestelyjen osalta tapahtumaan paikan päällä.

Jos joku taho voi jatkossa saada organisoitua kulkueen yhdessä viranomaisten kanssa, lupa- ja liikennejärjestelyineen, siitä seurakuntakin iloitsee ja haluaa ilman muuta olla tukemassa sitä.

Risto Leppänen
kirkkoherra

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *