Ristiveto

Kiitos Turun kaupunginkirjasto!

Muistan vieläkin sen iloisen tunteen, joka yllätti minut v. 2007 ensikäynnilläni Turun uudessa pääkirjastossa. Kerrankin ovat verorahat menneet hyvään! Tällä viikolla kirjastoreissulla tajusin, että sama ilotunne tulee yhä. Kivat tilat ja valikoimaa piisaa. Usein löydän etsimäni ja jos en löydä, niin jostakin muusta Vaski-kirjastosta melkein poikkeuksetta saan varattua. Kirjastossa on ilo käydä.

 

Saksassa asuessani en ollut uskoa keskiluokkaisia tuttaviani, jotka kertoivat, ettei Saksassa ole oikein soveliasta käyttää kirjastoa. Se on enemmänkin ”köyhille” ja siellä on nolo muuten asioida. Huh! Onneksi meillä Suomessa kaikki voivat käyttää kirjastoa eliitistä vähäosaisiin. Minä käytin kyllä Saksassakin, suomalaiseen tyyliin, eli paljon.

 

Muistan 90-luvun laman aikaan erään kunnallispoliitikon lausahduksen:  ”Kirjastojen hankintamäärärahojen supistaminen ei tuo elämään merkittäviä säästöjä, vain tylsyyttä!” Tämän viisauden toivon Turun päättäjien nykyisinäkin säästöaikoina muistavan. Kirjasto karkottaa monien kaupunkilaisten elämästä ankeutta, tylsyyttä ja apatiaa. Hieno toimiva kirjasto ja asialliset määrärahat tuovat iloa ja hyvinvointia. Kiitos kirjastosta ja kiitos kirjastoväelle!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *