Ristiveto

Kiirastorstain vapaa-ajattelija

Kiirastorstain aamukahvilla luin juttua Petri Karismasta, Vapaa-ajattelijain liiton nokkamiehestä. Herkkä juttu herkästä miehestä, jolla on tuttuja jyrkkiä mielipiteitä. Jutussa kerrottiin myös, että jyrkät puheet kuuluvat hänen puheenjohtajan rooliinsa. Yksityishenkilönä hän vaikenee aatteellisista ja poliittisista aiheista. Jäin miettimään, että tuo olisi kääntäen muutettavissa nykykristityn elämään: kirkkoa on vaikea organisaationa ja instituutiona puolustaa, mutta yksityishenkilönä kristityn on hyvinkin mahdollista puhua ikiaikaisesta Turvasta ja Armosta. Julkisesti on ehkä helpompaa olla uskonnoton kuin kristitty, mutta yksityisesti, vähän piilossa ja salassakin, armon mysteeri käy kohti.

Vasta toiseen kahvikupilliseen päästyäni älysin miettiä, että pitäisikö harmistua: kiirastorstaina, kristittyjen suurimman juhlan juuri syventyessä kohti huipennustaan palstatilaa annetaan pienen vähemmistön johtohahmon esittelylle. Äh olkoon, ajattelin, positiivinen uskonnonvapaus eli kristittynä eläminen ei nyt vaan nykyään ole niin kovin muodissa mediassa. Juttuhan innoitti minutkin kovin uskonnollisiin ajatuksiin.

Sitä paitsi Karisma kertoo aktiivisuutensa lähteneen fundamentalistisen uskonnollisen käsityksen vastustamisesta. Kaiken fundamentalismin, uskonnollisen tai uskonnottoman, vastustamiseen olen heti valmis vaikka Karisman kanssa yhdessä sitoutumaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *