Makuseutu

Nyt grillaamaan laadukasta lihaa läheltä!

Ihanaa, kun aurinko paistaa! Vaikka räntää välillä sataakin, niin kyllä se kesä tulee. Kesää on odotettukin, eikä vähiten siksi, että ruoanlaitosta ja syömisestä pääsee taas nauttimaan ulkoilmassa.

Mitäpä, jos tämän kesän lähtökohta olisikin panostaa erityisesti lihan laatuun? Mutta mistä sitä parempaa lihaa sitten voisi hankkia?

Kanttura Oy on Salolainen lihaleikkaamo, joka ajaa lähellä tuotetun hyvän ja puhtaan ruoan asiaa. Kantturan takaa löytyvät veljekset Markus ja Veli-Matti Anttila, joille lähellä tuotettu ja laadukas liha on koko toiminnan lähtökohta. Leikattavat lihat tulevat tutuilta tiloilta, lihojen toimitusketju on lyhyt ja tunnettu. Myös käsittelyyn panostetaan.
-Meillä liha raakakypsytetään, niin kuin se oikeasti kuuluu tehdä, kertoo Veli-Matti.

Veli-Matti Anttila haluaa tarjota kuluttajille mahdollisuuden hankkia laadukasta lähituottajien lihaa. Kuva: Terhi Pohjanheimo

Kanttura Oy aloitti toimintansa viime vuoden marraskuussa ja työt ovat lähteneet vauhdikkaasti käyntiin. Toimintaperiaate on tarjota rahtileikkuuta lähialueen lihantuottajille, sekä mahdollistaa kaikille helppo tapa päästä käsiksi oikeasti laadukkaaseen lihaan.

Markus Anttilalla on pitkä kokemus liha-alalta ja hän tuntee laadukkaan lihan. Kuva: Terhi Pohjanheimo

Pääsiäiseksi Kantturassa leikattiin karitsaa ja kaikki vietiin käsistä. Kohta kannattaa siis oikeasti alkaa suunnittelemaan herkkuja juhannukseksi, ettei jää ilman. Monet sen ovat todenneet, että laadukkaan lihan kyllä maistaa!

Sää lämpiää joten mikä olisikaan mukavampaa kuin viettää aikaa hyvän ruoanparissa. Ei siis muuta kuin ribsejä grillaamaan. Nam!

Terveisin,
Vilja

katso: Kanttura

[resepti]
Porsaan ribsit Anttilan veljesten tapaan
possun ribsit (ei kuitenkaan rimpsuluut) ovat parasta mahdollista kesäistä ajanvietettä. Hieno aurinkoinen kesäpäivä kuluu hienosti hiilipallogrillin ääressä.

Tarvitset: possun ribsejä, sinappia (mieto), grillimaustetta (jauhe), omenaviinietikkaa suihkupullossa ja bbq kastiketta. Ja vähän aikaa!

1. Ota ribsit hyvissä ajoin huoneenlämpötilaan, jotta lämpötila ehtii tasaantua.
2. Kuorruta ribsit sinapilla ja ripottele grillimaustetta sinappikuorrutuksen päälle reilusti.
3. Nosta ribsit grilliin siten, etteivät ne ole suoraan kuumien hiilien päällä. Lämpötila ritilän tasolla pitäisi olla noin 125-150 astetta.
4. Suihkuttele omenaviinietikkaa 15-20 minuutin välein ribseille.
5. Ribsit ovat täydellisiä 4-5 tunnin kuluttua. Lopuksi laitetaan bbq-soosia päälle ja vielä hetkeksi grilliin hehkuvien hiilien päälle.

Tämä toimii varmasti myös naudan ribseille, jotka muuten ovat myös aivan älyttömän hyviä!
[/resepti]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *